Hava Durumu

#Receptayyiperdoğan

Medya Haber - Haberler, Son Dakika ve Gündem Gelişmeleri, Sağlık, Ekonomi, Siyaset, Yerel, Ulusal ve Global Anlık Haberler - Receptayyiperdoğan haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Receptayyiperdoğan haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Cumhurbaşkanı talimat verdi!.. Asgari ücrete ek zam! Haber

Cumhurbaşkanı talimat verdi!.. Asgari ücrete ek zam!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yeni asgari ücretin tespiti için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yetkilileri bir süredir çalışmalarını devam ettiriyordu. Yeni Kabine'nin belli olmasından sonra asgari ücrete ara zam için düğmeye basılacak. Asgari ücrete yüzde 20 ile yüzde 30 oranında zam gündemde. Bu durumda asgari ücret ne kadar olacak?  Yaklaşık 8 milyon asgari ücretli çalışan, geçen yıl Aralık ayında yapılan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları sonrasında yeni zamlı maaşlarını öğrendi. 2022 yılının Ocak ayında asgari ücrete yapılan zam oranı yüzde 50,5 artışla 2.825,90 TL'den 4.253,40 TL oldu. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla asgari ücrete Temmuz zammı yapıldı. Asgari ücret Temmuz ayında yaklaşık yüzde 30 artışla net 5.500,35 TL oldu. 2023 yılında geçerli olmak üzere Aralık ayında asgari ücrete bir kez daha zam uygulanmasıyla birlikte 8.506 TL oldu. Ancak enflasyonun her geçen gün artması nedeniyle asgari ücrete yapılan zam hayat pahalılığını da beraberinde getirdi. Bu durumda milyonlarca asgari ücretle çalışan da ek zam beklentisi içine girdi. Sonunda milyonların beklediği o müjdeli haber geldi.  Yüksek Seçim Kurulu'nun birkaç gün içerisinde kesin sonuçları açıklaması ve 2 Haziran Cuma gününe kadar yeni Kabine'nin belli olması bekleniyor.  İşçi, işveren ve hükümetten oluşan 5'er kişilik ekipler şeklide toplamda 15 kişilik Asgari Ücret Tespit Komisyonu yeni hükümetin kurulması sonrası toplanacak. Toplamda 3 veya 4 toplantı sonrası yeni rakam belli olacak. Haziran ayı içerisinde her tarafın bir kez ev sahipliği yapacağı ve her hafta bir toplantı ile bir rakamda uzlaşılması bekleniyor. YENİ ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENECEK Yeni asgari ücret için 500 dolar kritik eşik olarak belirlenecek. Asgari ücret için 6 aylık enflasyon rakamları önemli bir kıstas olacak. Net asgari ücrete ara zam tutarı refah payı ile belirlenecek.  Asgari ücret zammında yüzde 20, 25, 30 üzerinden değerlendirmeler yapılıyor. Asgari ücrette yüzde 20'lik bir artış durumunda net 10 bin 207 lira, yüzde 25'lik artışta net 10 bin 632 lira, yüzde 30'luk artışta net 11 bin 57 lira olacak.

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu belli oldu!.. Haber

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu belli oldu!..

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST’e ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada TEKNOFEST'in kendi alanında bir markaya dönüştüğünü belirterek, "Türkiye'de teknoloji ekosistemi oluşturmak için çok çaba harcadık. İşte bugün yıllar önce diktiğimiz fidanların kök saldığını, meyveye durduğunu görmenin mutluluğunun içerisindeyim" Dedi. Türkiye’nin ilk uzay yolcularının belirlendiğini duyuran Erdoğan, sahneden ilan ettiği 2 ismi yanına davet etti. Bu kapsamda 1 asil, 1 yedek yolcu tespit edildi. Uzay yolcularını sahneye davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Alper Gezeravcı kardeşimiz Hava Kuvvetleri’nde önemli başarılara imza atmış kahraman bir Türk pilotumuz. Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 14 gün kalacak. Yedek isim ise Tuva Cihangir Atasever.” ifadeleriyle uzay yolcularını tanıttı. TÜRKİYE’NİN İLK UZAY YOLCULARI Milli Uzay Programı kapsamında adayların uzay yolculuğu, 2023 yılının son çeyreğinde gerçekleşecek. Türkiye'nin insanlı ilk uzay görevine çıkacak isim uluslararası uzay istasyonunda 14 gün kalacak. Uzaya çıkacak bu kişi görevde, Türkiye’de faaliyet gösteren üniversite ve araştırma kurullarının hazırladığı 13 farklı deneyi gerçekleştirecek. Uzaya çıkmaya hak kazanan asil ismin uzayla buluşma zamanı ise 2023 yılının son çeyreği olarak planlanıyor. Yedek aday olarak belirlenen kişi ise bir yörünge altı uçuşu gerçekleştirecek.

Depremzedeler için son gün..! Haber

Depremzedeler için son gün..!

14 Mayıs seçimleri öncesinde deprem bölgesinde bulunmayan vatandaşların ikametgah değişikliği için son 1 günleri bulunuyor. SEÇİM ÖNCESİ İKAMETGAH BEYANI İÇİN SON BİR GÜN İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, depremden etkilenen vatandaşlar için  14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde oy kullanabilmeleri için 17 Mart saat 23.59'a kadar yeni adres beyanında bulunmaları gerektiğini bildirmişti. Buna göre; Deprem bölgesinde ikamet eden ve taşınmak zorunda kalan vatandaşlar, seçme ve seçilme hakkını  kullanabilmek için adres değişikliği bildirimlerini 1 gün içinde yani 17 Mart saat 23.59'a kadar yapabilir. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilimizde 14 Mayıs 2023 Pazar gününü yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. dönem milletvekili seçiminde oy kullanabilmeleri için yapmaları gereken işlemleri yazılı açıklama ile duyurdu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "14 Mayıs seçimlerinde seçme ve seçilme hakkının kullanılabilmesi adına afetzede vatandaşlarımız; diğer il veya ilçelerden birine taşınmışsa, taşındığı yerdeki adrese; aynı il veya ilçe içindeki ikamet adresi dışında başka bir konut, prefabrik ev, yurt, konteyner, çadır kent, huzurevi ve benzeri yerde barınıyorsa bu tür geçici yerlere yönelik yeni adres beyanını 17 Mart saat 23.59'a kadar nüfus müdürlüklerimizin yanı sıra e-Devlet ve nüfusmatiklerimiz üzerinden yapabilecektir. 18 Mart tarihinden itibaren ise adres beyanına dair işlemler, ilçe seçim kurullarının kararıyla yapılacaktır." ADRES DEĞİŞİKLİĞİ BİLDİRİMİ NASIL YAPILIR? Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü; yaşanan deprem felaketinin ardından evlerinden taşınan depremzede vatandaşlar, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimde oy kullanabilmeleri için taşındıkları il veya ilçelerin geçicide olsa bulundukları şehirdeki nüfus müdürlüklerine bildirmesi gerekiyor. Nüfus Dairesi üzerinden adres değişikliği için vatandaşların randevu alması gerekiyor. Adres değişikliği randevusu https://randevu.nvi.gov.tr/ adresinden alınabilir. Ayrıca adres değişikliğinde bulunmak isteyen vatandaşlar İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde bulunan Nüfusmatiklerden de adres değişikliğinde kolaylıkla bulunabilirler. Adres değişikliği yapmak isteyen depremzede vatandaşlar İlçe Nüfus Müdürlüklerine gitmeden E-Devlet üzerinden de adres değişikliğinde bulunulabilir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.