Hava Durumu

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu belli oldu!..

TEKNOFEST 2023’e katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ilk uzay yolcularını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2023 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2023 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Türkiye’nin ilk uzay yolcusu belli oldu!..

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST’e ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada TEKNOFEST'in kendi alanında bir markaya dönüştüğünü belirterek, "Türkiye'de teknoloji ekosistemi oluşturmak için çok çaba harcadık. İşte bugün yıllar önce diktiğimiz fidanların kök saldığını, meyveye durduğunu görmenin mutluluğunun içerisindeyim" Dedi.
Türkiye’nin ilk uzay yolcularının belirlendiğini duyuran Erdoğan, sahneden ilan ettiği 2 ismi yanına davet etti. Bu kapsamda 1 asil, 1 yedek yolcu tespit edildi. Uzay yolcularını sahneye davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Alper Gezeravcı kardeşimiz Hava Kuvvetleri’nde önemli başarılara imza atmış kahraman bir Türk pilotumuz. Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 14 gün kalacak. Yedek isim ise Tuva Cihangir Atasever.” ifadeleriyle uzay yolcularını tanıttı.
TÜRKİYE’NİN İLK UZAY YOLCULARI
Milli Uzay Programı kapsamında adayların uzay yolculuğu, 2023 yılının son çeyreğinde gerçekleşecek. Türkiye'nin insanlı ilk uzay görevine çıkacak isim uluslararası uzay istasyonunda 14 gün kalacak. Uzaya çıkacak bu kişi görevde, Türkiye’de faaliyet gösteren üniversite ve araştırma kurullarının hazırladığı 13 farklı deneyi gerçekleştirecek. Uzaya çıkmaya hak kazanan asil ismin uzayla buluşma zamanı ise 2023 yılının son çeyreği olarak planlanıyor. Yedek aday olarak belirlenen kişi ise bir yörünge altı uçuşu gerçekleştirecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.