Hava Durumu

Cumhurbaşkanı adaylarının pusuladaki yeri belli oldu

Yüksek Seçim Kurulu'nda yapılan kura çekimiyle Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarışacak olan dört adayın oy pusulasındaki yerleri kurada belli oldu.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2023 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2023 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Cumhurbaşkanı adaylarının pusuladaki yeri belli oldu

14 Mayıs paar günü 28.dönem Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için Türkiye sandık başına gidecek.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimine dört adayla gidecek

Yüksek Seçim Kurulu'nda gerçekleştirilen Kura çekiminde, Kemal Kılıçdaroğlu'nu temsilen Av. Mehmet Hadimi Yakupoğlu, Muharrem İnce'yi temsilen Av. Halil İlker Çelik, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı temsilen Av. Doç. Dr. Hüseyin Aydın, Sinan Oğan'ı temsilen Av. Kürşat Ergün yaptı. Buna göre oy pusulasındaki sıralama şu şekilde; Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ata İttifakı adayı Sinan Oğan.

Cumhurbaşkanlığı oy pusulaları 12 Nisan'da basılacak

Cumhurbaşkanı seçimi için oy pusulalarının basımına 12 Nisan'da, milletvekili seçiminde kullanılacak oy pusulalarının basımına ise 19 Nisan'da başlanacak. Seçim takvimine göre 2 Nisan'da muhtarlıklarda listeler askıdan indirilecek.

YSK tarafından, 8 Nisan'da ittifakların ve siyasi partilerin oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için kura çekimi yapılacak. 9 Nisan'da milletvekili aday listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilecek. 19 Nisan'da da ise milletvekili kesin aday listeleri ilan edilecek. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.