Hava Durumu

AK Parti grup kararıyla, Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden aday

Türkiye, adım adım 14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan seçime giderken, AK Parti TBMM Gurubu, Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesine ilişkin gurup kararı aldığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2023 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2023 12:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
AK Parti grup kararıyla, Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden aday

14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek olan milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için Türkiye sandık başına gidecek.

Millet ittifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olurken AK Partiden de beklenen açıklama geldi.

AK Parti TBMM gurubu tarafından yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesine ilişkin gurup kararı alındı.

ÜÇÜNCÜ KEZ ADAYLIĞI KESİNLEŞTİ

Grup Başkanı İsmet Yılmaz başkanlığında, AKP milletvekilleri bir araya gelerek toplantı gerçekleştirildi.Toplantıda, Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesine ilişkin grup kararı alındı. Kararın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP'den cumhurbaşkanı adaylığı resmileşti.

Anayasa’nın 101. Maddesi’nde yer alan “Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir” kısıtlaması gereği Erdoğan’ın adaylığını hukukiliği hakkında tartışmalar ise sürüyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.