Hava Durumu

Depremzedeler için son gün..!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilimizi büyük yıkım ile etkileyen depremlerin üzerinden tam 39 gün geçti. 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan seçim öncesi adres beyanı, depremzede vatandaşların gündeminde yer alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2023 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2023 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Depremzedeler için son gün..!

14 Mayıs seçimleri öncesinde deprem bölgesinde bulunmayan vatandaşların ikametgah değişikliği için son 1 günleri bulunuyor.

SEÇİM ÖNCESİ İKAMETGAH BEYANI İÇİN SON BİR GÜN

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, depremden etkilenen vatandaşlar için  14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde oy kullanabilmeleri için 17 Mart saat 23.59'a kadar yeni adres beyanında bulunmaları gerektiğini bildirmişti.

Buna göre; Deprem bölgesinde ikamet eden ve taşınmak zorunda kalan vatandaşlar, seçme ve seçilme hakkını  kullanabilmek için adres değişikliği bildirimlerini 1 gün içinde yani 17 Mart saat 23.59'a kadar yapabilir.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilimizde 14 Mayıs 2023 Pazar gününü yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. dönem milletvekili seçiminde oy kullanabilmeleri için yapmaları gereken işlemleri yazılı açıklama ile duyurdu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"14 Mayıs seçimlerinde seçme ve seçilme hakkının kullanılabilmesi adına afetzede vatandaşlarımız; diğer il veya ilçelerden birine taşınmışsa, taşındığı yerdeki adrese; aynı il veya ilçe içindeki ikamet adresi dışında başka bir konut, prefabrik ev, yurt, konteyner, çadır kent, huzurevi ve benzeri yerde barınıyorsa bu tür geçici yerlere yönelik yeni adres beyanını 17 Mart saat 23.59'a kadar nüfus müdürlüklerimizin yanı sıra e-Devlet ve nüfusmatiklerimiz üzerinden yapabilecektir.

18 Mart tarihinden itibaren ise adres beyanına dair işlemler, ilçe seçim kurullarının kararıyla yapılacaktır."

ADRES DEĞİŞİKLİĞİ BİLDİRİMİ NASIL YAPILIR?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü; yaşanan deprem felaketinin ardından evlerinden taşınan depremzede vatandaşlar, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimde oy kullanabilmeleri için taşındıkları il veya ilçelerin geçicide olsa bulundukları şehirdeki nüfus müdürlüklerine bildirmesi gerekiyor.

Nüfus Dairesi üzerinden adres değişikliği için vatandaşların randevu alması gerekiyor. Adres değişikliği randevusu https://randevu.nvi.gov.tr/ adresinden alınabilir.

Ayrıca adres değişikliğinde bulunmak isteyen vatandaşlar İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde bulunan Nüfusmatiklerden de adres değişikliğinde kolaylıkla bulunabilirler.

Adres değişikliği yapmak isteyen depremzede vatandaşlar İlçe Nüfus Müdürlüklerine gitmeden E-Devlet üzerinden de adres değişikliğinde bulunulabilir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.