Hava Durumu

#Niğdeüniversitesi

Medya Haber - Haberler, Son Dakika ve Gündem Gelişmeleri, Sağlık, Ekonomi, Siyaset, Yerel, Ulusal ve Global Anlık Haberler - Niğdeüniversitesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Niğdeüniversitesi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

NÖHÜ de yardım kampanyası başlattı !. Haber

NÖHÜ de yardım kampanyası başlattı !.

"Üniversitemizden Deprem Bölgesine Yardım Üniversitemiz gönüllü personellerimizin katkılarıyla hazırlanan yardım tırlarını deprem bölgesine ulaştırarak depremzelere destek olmaya gayret ediyor. Bu bağlamda gerçekleştirilen yardım kampanyası ile gıda, giyecek ve diğer temel ihtiyaç malzemelerinin yer aldığı yardım tırları oluşturuldu ve deprem bölgesinde yer alan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’ne intikali sağlandı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, Üniversitemiz Merkez Yerleşkesinde oluşturulan yardım toplama alanına gelerek yardım tırlarına destek veren tüm hayırsever personel ve vatandaşlarımıza içten teşekkürlerini sunarak bu yardım çalışmalarının aralıksız olarak süreceğini ve ellerinden gelen desteği vermeye devam edeceklerini belirtti. Rektörümüz açıklamalarının devamında “Yardım toplama alanımıza tüm personelimiz ve vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Birlikte çok güçlü bir ülkeyiz. Umarım ki bu birliktelik sayesinde bu zorluklar da aşılacak ve yaralar hızla sarılacaktır. Tekrar tüm ülkemize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” dedi. Üniversitemizde, deprem meydana geldiği andan itibaren Merkez Yerleşkemiz ve diğer kampüslerimizdeki tüm güvenli alanlar “Toplanma Alanı” olarak kullanıma açıldı ve bu güvenli toplanma alanlarında araç parkları da sorunsuz bi şekilde yapılabiliyor. Ayrıca, Ayhan Şahenk Öğrenci Yurdunda ağırladığımız misafirlerimize Sabah Kahvaltısı ve Akşam yemeği ikramında bulunulurken diğer tüm toplanma alanlarımıza her akşam sıcak çorba servisi yapılıyor."

NÖHÜ'ye anlamlı hediye !. Haber

NÖHÜ'ye anlamlı hediye !.

NÖHÜ Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan ve Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Khawar Jabran, editörlüğünü yaptıkları ve Elsevier Yayınevi tarafından basılan "Potato Production Worldwide" isimli kitabı NÖHÜ Kütüphanesine konulmak üzere Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu'ya takdim etti.  Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu ziyaretteki açıklamalarında, Niğde'nin ülkemizde en fazla patates üreten il olması nedeniyle Üniversite öğretim üyeleri tarafından böyle bir kitabın hazırlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak bu tip çalışmalara her zaman destek olduklarını ifade etti. Rektör Uslu ayrıca kitabın bir kopyasını öğrencilerin ve Niğde halkının yararlanması için Üniversite Kütüphanesine hediye etmelerinden dolayı öğretim üyelerimize teşekkür etti. Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan ise açıklamalarında, Doç. Dr. Khawar Jabran ve Dr. Allah Bakhsh ile birlikte editörlüğünü yaptıkları "Potato Production Worldwide" isimli kitabın 25 bölümden oluştuğunu ve 20 ülkeden 69 yazarın katkı sağladığını ifade ederek eserin yaklaşık üç yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu söyledi.  Potato Production Worldwide adlı kitap, patatesin tüm yönleriyle ele alındığı ve dünyanın farklı bölgelerinden üretim uygulamalarının yer aldığı çok ayrıntılı bir çalışma olarak öne çıkıyor.

Niğde'de ilk kolon kanseri ameliyatı yapıldı !.. Haber

Niğde'de ilk kolon kanseri ameliyatı yapıldı !..

"Hızlı şekilde taburcu edebiliyoruz"  Konuyla ilgili ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi Op. Dr. Musa Serin "Kapalı yöntemle yapılan ameliyatlarda hastalarımızda daha az kesi oluyor ve iyileşme sürecimiz daha hızlı ilerliyor. Hastalarımız gündelik hayatlarına daha az ağrı ile daha çabuk dönebiliyorlar. Genel Cerrahi Op. Dr. Yağmur Özge Turaç Kösem’e bu ameliyatta verdiği destek için teşekkür ederim. Hastanemizde obezite ve kasık fıtığı ameliyatlarını da kapalı yöntemle yapıp hızlı bir şekilde sağlıkla taburcu edebiliyoruz. Çalışmalarımız da desteğini esirgemeyen Hastane Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Yakup Çetinkaya’ya, ameliyathane ve hastane personelimize teşekkür ederim.’’ dedi. Başhekim Çetinkaya: "Artık bu tür ameliyatları hastanemizde yapacağız"  Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Yakup Çetinkaya: ‘’ Niğde'de onkolojik cerrahi vakalarımızı yapmaya başladık. Hastaneye yeni aldığımız cihazlar ve başarılı hocalarımız sayesinde bu tür ameliyatlar artık hastanemizde yapacağız ve hastalarımızı sevk etmeyeceğiz. Ameliyat olan hastamıza tekrardan geçmiş olsun diliyorum." dedi.  Hastadan tüm personele teşekkür  İsminin açıklanmasını istemeyen hasta, ameliyattan dolayı çok memnun olduğunu belirterek; "Sağlığıma kavuşturan tüm doktorlarımıza ve hastane personellerimize teşekkür ederim" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.