Hava Durumu

NÖHÜ psikolojik ve psikososyal destek verecek !.

NÖHÜ Kadın, Aile ve Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (KASPAM) tarafından; depremin yarattığı psikolojik tahribata yönelik vatandaşlara destek verilecek.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2023 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2023 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
NÖHÜ psikolojik ve psikososyal destek verecek !.

Kadın Aile ve Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Psikososyal Birimi tarafından, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde görevli akademik, idari personel ve ailesine, öğrencilere, KYK yurtlarında misafir edilen depremzedelere, Niğde'de ikamet eden çocuk ve yetişkinlere destek verilecek. 

İlimizde misafir olan depremzedelerin ağırlanması ve güvenliğinden sorumlu personele de depremzedelerle iletişim konusunda eğitim-destek verilecek. 

Ayrıca, deprem bölgesinde faaliyet yürüten ve ilimize dönen görevlilere psikososyal destek sağlanacak. Ruhsal bozukluk ve travma sonrası stres bozukluğu gelişen bireylere psikolojik danışmanlık ve psikoterapi süreci uygulanacak. 

20 Şubat 2023 Pazartesi günü başlayacak olan destek programları; Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı öğrenci yurtlarında, Zübeyde Hanım Sağlık Bilimleri Fakültesinde ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezinde yapılacak. Koordinasyonu Prof. Dr. Yasemin Yavuzer ve Doç. Dr. Nalan Gördeles Beşer'in sağlayacakları destek programları ikinci bir duyuruya kadar devam edecek. 

İletişim: 0505 399 51 52 - 0541 718 64 20 

Haber Murat Karakaya 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.