Hava Durumu

NÖHÜ'ye anlamlı hediye !.

Elsevier Yayınevi tarafından basılan "Potato Production Worldwide" isimli kitap NÖHÜ kütüphanesine hediye edildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2023 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2023 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
NÖHÜ'ye anlamlı hediye !.

NÖHÜ Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan ve Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Khawar Jabran, editörlüğünü yaptıkları ve Elsevier Yayınevi tarafından basılan "Potato Production Worldwide" isimli kitabı NÖHÜ Kütüphanesine konulmak üzere Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu'ya takdim etti. 

Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu ziyaretteki açıklamalarında, Niğde'nin ülkemizde en fazla patates üreten il olması nedeniyle Üniversite öğretim üyeleri tarafından böyle bir kitabın hazırlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak bu tip çalışmalara her zaman destek olduklarını ifade etti. Rektör Uslu ayrıca kitabın bir kopyasını öğrencilerin ve Niğde halkının yararlanması için Üniversite Kütüphanesine hediye etmelerinden dolayı öğretim üyelerimize teşekkür etti.

Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan ise açıklamalarında, Doç. Dr. Khawar Jabran ve Dr. Allah Bakhsh ile birlikte editörlüğünü yaptıkları "Potato Production Worldwide" isimli kitabın 25 bölümden oluştuğunu ve 20 ülkeden 69 yazarın katkı sağladığını ifade ederek eserin yaklaşık üç yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu söyledi. 

Potato Production Worldwide adlı kitap, patatesin tüm yönleriyle ele alındığı ve dünyanın farklı bölgelerinden üretim uygulamalarının yer aldığı çok ayrıntılı bir çalışma olarak öne çıkıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.