Hava Durumu

#Istanbul

Medya Haber - Haberler, Son Dakika ve Gündem Gelişmeleri, Sağlık, Ekonomi, Siyaset, Yerel, Ulusal ve Global Anlık Haberler - Istanbul haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Istanbul haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

İstanbul'da deprem riski taşıyan 2 Üniversite Hastanesi taşınacak Haber

İstanbul'da deprem riski taşıyan 2 Üniversite Hastanesi taşınacak

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremin 11 ili büyük yıkıma uğratmasının ardından  yurt genelinde hasar tespit çalışmaları yapıldı.  Yurt genelinde binaların, sağlık ve eğitim kurumlarının  inceleme çalışmalarına başlandı.  Bu durum karşısında İstanbul Valiği 93 okulda eğitimin yapılmayacağını, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi binasının büyük bir kısmının, depreme dayanıklı olmaması nedeniyle kapatıldığını ve Kağıthane Devlet Hastanesi hakkında tahliye kararı alındığını duyurdu. Deprem riski taşıyan ve tahliyesi gerçekleştirilen binalarla ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca , "Sağlık kurumlarımız için ülke genelinde harekete geçmiş durumdayız. İstanbul'da binaları sorunlu 2 üniversite hastanemiz için adım atıyoruz. İstanbul Tıp Fakültesi'nin yaygın adıyla Çapa'nın mevcut yerleşkesindeki inşaatlar hızla bitirilecek. Çapa'nın Hasdal Kampüsü inşaatı hızlandırılıp faaliyete geçirilecek. Beylikdüzü Devlet Hastanesi ile Eyüp Devlet Hastanesi kendi hizmet binalarına kavuşana kadar Çapa yani İstanbul Tıp Fakültesi'nin kullanımına açılacaktır. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin ise hemen bitişiğinde olan Samatya olarak bilinen İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi kullanıma açılacaktır. Cerrahpaşa'ya bağlı Haseki Kardiyoloji Enstitüsü ise Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hizmet imkanı bulacak." dedi. İstanbul Kağıthane Devlet Hastanesi ise Seyrantepe Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine taşınarak hizmete devam edecek.

SON DAKİKA İstanbul'da riskli konutlar taşınıyor Haber

SON DAKİKA İstanbul'da riskli konutlar taşınıyor

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.6 ve 7.7'lik yıkıcı depremlerin ardından Türkiye'de deprem riski taşıyan yerlerden birisi olan İstanbul'da bulunan binaların deprem risk analizleri de tüm hızıyla devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından görevlendirilen ekipler, risk taşıyan bina ve bölgelerde incelemeler yaparak raporlar oluşturuyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Hatay'da yaptığı açıklamada riskli yapıların çok hızlı bir şekilde güvenli hale dönüştürülmesi gerektiğini vurgularken şu ifadelere yer verdi;  "Bir seferberlik anlayışıyla kentsel dönüşüm sürecini yürütmek zorundayız. Buradaki kararlılığımızı hep birlikte elimizi taşın altına koyarak yürütmek zorundayız. Sayın Cumhurbaşkanımız önümüzdeki günlerde önemli projelerimizi açıklayacak. Gerek kentsel dönüşümdeki finans desteğine ilişkin kararlılığımızı, gerek Marmara Bölgesi'ne ilişkin kentsel dönüşüm hedefimizi. Oluşturulacak yeni rezerv alanlardaki uydu kentlerimizle birlikte ilave nüfus getirmeden çalışacağız. İstanbul'da dönüşmesi gereken 1,5 milyon bağımsız bölümün olduğunu, bunların acilen dönüşmesi gereken 300 bininin bir an önce dönüştürülmesine ilişkin, İstanbul'da sadece bakanlığımızın 94 bin bağımsız bölümden oluşan projeleri var. Riskli 1,5 milyon konutu dönüştüreceğimiz 2 rezerv alandaki hem Anadolu hem Avrupa yakasına taşıyacağız. Bu çerçevede yoğunluğu azaltacağız." dedi.

Kandilli Rasathanesi Müdürü Kalafat: İstanbul'da 7 yıl içinde deprem olasılığı yüzde 64 Haber

Kandilli Rasathanesi Müdürü Kalafat: İstanbul'da 7 yıl içinde deprem olasılığı yüzde 64

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından on binlerce insan hayatını kaybederken, 20 Şubat'ta Hatay'da gerçekleşen depremler ile beraber gözler olası İstanbul çevrildi. İstanbul depremi ile ilgili tartışmalar ve açıklamalar artarken, Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Doğan Kalafat yaptığı açıklamada, “7 sene içerisinde yüzde 64 olasılıkla İstanbul’da 7’nin üzerinde bir deprem olacak" ifadelerini kullandı. GÖZLER OLASI İSTANBUL DEPREMİNE ÇEVRİLDİ Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve binlerce insanın yaşamını kaybetmesine neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından gözler İstanbul depremine çevrildi. '7 YIL İÇERİSİNDE YÜZDE 64 OLASILIKLA' Haber Global'e konuşan, Doğan Kalafat’ın İstanbul depremi ile ilgili açıklaması şöyle: “Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın orta kesiminde de bir deprem olabilir. Ancak Marmara Denizi kaynaklı bir olacaktır. Bunun tehlikesi bellidir. Marmara'da fay oradan geçti buradan geçti konuşmamıza gerek yok. Marmara Denizi'nin içerisinde geçen bir kol. Bu kol 7'nin üzerinde bir deprem üretecektir. Bunun yeri bellidir ama zamanını söyleyebilmemiz mümkün değil. Yalnızca yapabileceğimiz istatiksel çalışmalardır. Bu da işte 2030'a kadar yüzde 64 olasılık, 2050'ye kadar yüzde 75 olasılık 2090 kadar yüzde 95 olasılıkla bu deprem olacaktır."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.