Hava Durumu

Kandilli Rasathanesi Müdürü Kalafat: İstanbul'da 7 yıl içinde deprem olasılığı yüzde 64

Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü  Müdürü Prof. Dr. Doğan Kalafat, "İstanbul'da 7 yıl içerisinde yüzde 64 olasılıkla, 7'nin üzerinde bir deprem olacaktır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2023 10:04
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2023 10:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Kandilli Rasathanesi Müdürü Kalafat: İstanbul'da 7 yıl içinde deprem olasılığı yüzde 64

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından on binlerce insan hayatını kaybederken, 20 Şubat'ta Hatay'da gerçekleşen depremler ile beraber gözler olası İstanbul çevrildi. İstanbul depremi ile ilgili tartışmalar ve açıklamalar artarken, Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Doğan Kalafat yaptığı açıklamada, “7 sene içerisinde yüzde 64 olasılıkla İstanbul’da 7’nin üzerinde bir deprem olacak" ifadelerini kullandı.
GÖZLER OLASI İSTANBUL DEPREMİNE ÇEVRİLDİ
Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve binlerce insanın yaşamını kaybetmesine neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından gözler İstanbul depremine çevrildi.
'7 YIL İÇERİSİNDE YÜZDE 64 OLASILIKLA'
Haber Global'e konuşan, Doğan Kalafat’ın İstanbul depremi ile ilgili açıklaması şöyle: “Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın orta kesiminde de bir deprem olabilir. Ancak Marmara Denizi kaynaklı bir olacaktır. Bunun tehlikesi bellidir. Marmara'da fay oradan geçti buradan geçti konuşmamıza gerek yok. Marmara Denizi'nin içerisinde geçen bir kol. Bu kol 7'nin üzerinde bir deprem üretecektir. Bunun yeri bellidir ama zamanını söyleyebilmemiz mümkün değil. Yalnızca yapabileceğimiz istatiksel çalışmalardır. Bu da işte 2030'a kadar yüzde 64 olasılık, 2050'ye kadar yüzde 75 olasılık 2090 kadar yüzde 95 olasılıkla bu deprem olacaktır." 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.