Hava Durumu

İstanbul'da deprem riski taşıyan 2 Üniversite Hastanesi taşınacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca derem riski nedeniyle  tahliye kararı verilen hastanelerin yeni hizmet yerlerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2023 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2023 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
İstanbul'da deprem riski taşıyan 2 Üniversite Hastanesi taşınacak

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremin 11 ili büyük yıkıma uğratmasının ardından  yurt genelinde hasar tespit çalışmaları yapıldı. 
Yurt genelinde binaların, sağlık ve eğitim kurumlarının  inceleme çalışmalarına başlandı. 
Bu durum karşısında İstanbul Valiği 93 okulda eğitimin yapılmayacağını, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi binasının büyük bir kısmının, depreme dayanıklı olmaması nedeniyle kapatıldığını ve Kağıthane Devlet Hastanesi hakkında tahliye kararı alındığını duyurdu.
Deprem riski taşıyan ve tahliyesi gerçekleştirilen binalarla ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca , "Sağlık kurumlarımız için ülke genelinde harekete geçmiş durumdayız. İstanbul'da binaları sorunlu 2 üniversite hastanemiz için adım atıyoruz.
İstanbul Tıp Fakültesi'nin yaygın adıyla Çapa'nın mevcut yerleşkesindeki inşaatlar hızla bitirilecek. Çapa'nın Hasdal Kampüsü inşaatı hızlandırılıp faaliyete geçirilecek. Beylikdüzü Devlet Hastanesi ile Eyüp Devlet Hastanesi kendi hizmet binalarına kavuşana kadar Çapa yani İstanbul Tıp Fakültesi'nin kullanımına açılacaktır.
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin ise hemen bitişiğinde olan Samatya olarak bilinen İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi kullanıma açılacaktır. Cerrahpaşa'ya bağlı Haseki Kardiyoloji Enstitüsü ise Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hizmet imkanı bulacak." dedi.

İstanbul Kağıthane Devlet Hastanesi ise Seyrantepe Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine taşınarak hizmete devam edecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.