Hava Durumu

#Kemalkılıçdaroğlu

Medya Haber - Haberler, Son Dakika ve Gündem Gelişmeleri, Sağlık, Ekonomi, Siyaset, Yerel, Ulusal ve Global Anlık Haberler - Kemalkılıçdaroğlu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kemalkılıçdaroğlu haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Muharrem İnce seçimden çekildi mi? Haber

Muharrem İnce seçimden çekildi mi?

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, muhalefetten gelen çağrılara rağmen adaylıktan çekilmeme konusundaki kararlılığını sürdürürken, Ankara kulislerine bomba gibi düşen son iddia büyük yankı yaptı. Muharrem İnce'nin CHP'nin kendisine teklif edeceği Milli Eğitim Bakanlığı ve 3 milletvekilliği teklifine sıcak baktığı ve bu akşam saatlerinde CHP ile anlaştığını resmen duyuracağı öne sürüldü. Türkiye 14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine odaklanırken, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin muhalefetin tüm çağrılarına rağmen adaylıktan çekilmemdi. Dün akşam CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen ve toplantının ardından basın mensuplarının "Adaylıktan çekilecek misiniz?" sorusuna yanıt veren Muharrem İnce, "Hayır öyle bir şey demedik. Biz döne döne Köroğlu gibi savaşıyoruz. Bütün PKK'lılar, kaçak FETÖ'cüler herkes ateş ediyor bize sağdan soldan. Biz de Köroğlu gibi döne döne vuruşmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu ile buluşmasında da bunu açık açık ifade ederek, “Ben bu mahallenin çocuğuyum. Bu mahallenin çocuğunu dikkate almayıp, benim 10’da birim kadar bile olmayan diğer partileri yanınıza aldınız. Sadece bu mahallenin çocuğu olduğum için bana değer vermediniz” dedi. "MUHARREM İNCE, İKİ BAKANLIK VE 5 VEKİLLİK TALEP EDECEK Mİ?" İnce'nin dünkü görüşmede CHP liderinden iki bakanlık ve 5 milletvekilliği talep ettiği ancak CHP'nin Memleket Partisi liderine bir bakanlık (Millî Eğitim Bakanlığı) ve CHP listelerinden üç milletvekilliği önereceği öğrenildi. Teklife sıcak baktığı ifade edilen Muharrem İnce'nin bu akşam saatlerinde CHP ile anlaştığını açıklayacağı iddia edildi.

Depremzedeler için son gün..! Haber

Depremzedeler için son gün..!

14 Mayıs seçimleri öncesinde deprem bölgesinde bulunmayan vatandaşların ikametgah değişikliği için son 1 günleri bulunuyor. SEÇİM ÖNCESİ İKAMETGAH BEYANI İÇİN SON BİR GÜN İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, depremden etkilenen vatandaşlar için  14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde oy kullanabilmeleri için 17 Mart saat 23.59'a kadar yeni adres beyanında bulunmaları gerektiğini bildirmişti. Buna göre; Deprem bölgesinde ikamet eden ve taşınmak zorunda kalan vatandaşlar, seçme ve seçilme hakkını  kullanabilmek için adres değişikliği bildirimlerini 1 gün içinde yani 17 Mart saat 23.59'a kadar yapabilir. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilimizde 14 Mayıs 2023 Pazar gününü yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. dönem milletvekili seçiminde oy kullanabilmeleri için yapmaları gereken işlemleri yazılı açıklama ile duyurdu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "14 Mayıs seçimlerinde seçme ve seçilme hakkının kullanılabilmesi adına afetzede vatandaşlarımız; diğer il veya ilçelerden birine taşınmışsa, taşındığı yerdeki adrese; aynı il veya ilçe içindeki ikamet adresi dışında başka bir konut, prefabrik ev, yurt, konteyner, çadır kent, huzurevi ve benzeri yerde barınıyorsa bu tür geçici yerlere yönelik yeni adres beyanını 17 Mart saat 23.59'a kadar nüfus müdürlüklerimizin yanı sıra e-Devlet ve nüfusmatiklerimiz üzerinden yapabilecektir. 18 Mart tarihinden itibaren ise adres beyanına dair işlemler, ilçe seçim kurullarının kararıyla yapılacaktır." ADRES DEĞİŞİKLİĞİ BİLDİRİMİ NASIL YAPILIR? Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü; yaşanan deprem felaketinin ardından evlerinden taşınan depremzede vatandaşlar, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimde oy kullanabilmeleri için taşındıkları il veya ilçelerin geçicide olsa bulundukları şehirdeki nüfus müdürlüklerine bildirmesi gerekiyor. Nüfus Dairesi üzerinden adres değişikliği için vatandaşların randevu alması gerekiyor. Adres değişikliği randevusu https://randevu.nvi.gov.tr/ adresinden alınabilir. Ayrıca adres değişikliğinde bulunmak isteyen vatandaşlar İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde bulunan Nüfusmatiklerden de adres değişikliğinde kolaylıkla bulunabilirler. Adres değişikliği yapmak isteyen depremzede vatandaşlar İlçe Nüfus Müdürlüklerine gitmeden E-Devlet üzerinden de adres değişikliğinde bulunulabilir.

Deniz Baykal hayatını kaybetti !.. Haber

Deniz Baykal hayatını kaybetti !..

CHP’nin önceki dönem Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, sağlık sorunlarından ötürü 84 yaşında yaşamını yitirdi. "Mücadelelerle dolu bir hayat öyküsünü miras bıraktı" Baykal’ın vefat haberini, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Genel Başkanımız, Türkiye ve Cumhuriyet Halk Partimizin sevdalısı, Antalya milletvekilimiz, kıymetli büyüğümüz Sayın Deniz Baykal’ın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Bize mücadelelerle dolu bir hayat öyküsünü miras bıraktı. Milletimizin başı sağ olsun." Deniz Baykal kimdir? 20 Temmuz 1938 yılında Antalya'da doğdu. 1959 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. 1963'te doktora çalışmalarını tamamladıktan sonra iki yıl ABD' de kaldı. Siyasetle 1960'lı yıllara doğru Demokrat Parti iktidarına karşı gelişen öğrenci hareketlerine katılmakla tanışan Baykal, 1973'ün Ekim ayında yapılan Genel Seçimlerde CHP'den Antalya Milletvekili seçildi. 1974 yılında kurulan Ecevit hükümetinde Maliye Bakanlığı, 1978 Ecevit hükümetinde ise enerji ve tabii kaynaklar bakanlığı görevlerini üstlendi. Baykal bu dönemde parti meclisi ve merkez yürütme kurulu, genel sekreter yardımcılığı görevlerinde de bulundu. Temmuz 1992'de kapatılan siyasi partilerin açılmasına izin veren yasanın sağladığı imkanla 9 Eylül 1992 tarihinde toplanan CHP Kurultayında Genel Başkanlığa seçildi.   CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 10 Mayıs 2010 günü yaşanan kaset olayının ardından istifa etti. Genel Başkanımız, Türkiye ve Cumhuriyet Halk Partimizin sevdalısı, Antalya milletvekilimiz, kıymetli büyüğümüz Sayın Deniz Baykal’ın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Bize mücadelelerle dolu bir hayat öyküsünü miras bıraktı. Milletimizin başı sağ olsun. — Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) February 11, 2023

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.