Hava Durumu

Muharrem İnce seçimden çekildi mi?

Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce'nin görüşmesinin ardından İnce ile uzlaşma sağlanıp sağlanmayacağı merak konusu. YSK tarafından Cumhurbaşkanı kesin aday listesi saatler sonra açıklanacak. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce CHP için seçimden çekilecek mi?

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2023 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2023 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Muharrem İnce seçimden çekildi mi?

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, muhalefetten gelen çağrılara rağmen adaylıktan çekilmeme konusundaki kararlılığını sürdürürken, Ankara kulislerine bomba gibi düşen son iddia büyük yankı yaptı.

Muharrem İnce'nin CHP'nin kendisine teklif edeceği Milli Eğitim Bakanlığı ve 3 milletvekilliği teklifine sıcak baktığı ve bu akşam saatlerinde CHP ile anlaştığını resmen duyuracağı öne sürüldü.

Türkiye 14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine odaklanırken, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin muhalefetin tüm çağrılarına rağmen adaylıktan çekilmemdi.

Dün akşam CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen ve toplantının ardından basın mensuplarının "Adaylıktan çekilecek misiniz?" sorusuna yanıt veren Muharrem İnce, "Hayır öyle bir şey demedik. Biz döne döne Köroğlu gibi savaşıyoruz. Bütün PKK'lılar, kaçak FETÖ'cüler herkes ateş ediyor bize sağdan soldan. Biz de Köroğlu gibi döne döne vuruşmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu ile buluşmasında da bunu açık açık ifade ederek, “Ben bu mahallenin çocuğuyum. Bu mahallenin çocuğunu dikkate almayıp, benim 10’da birim kadar bile olmayan diğer partileri yanınıza aldınız. Sadece bu mahallenin çocuğu olduğum için bana değer vermediniz” dedi.

"MUHARREM İNCE, İKİ BAKANLIK VE 5 VEKİLLİK TALEP EDECEK Mİ?"

İnce'nin dünkü görüşmede CHP liderinden iki bakanlık ve 5 milletvekilliği talep ettiği ancak CHP'nin Memleket Partisi liderine bir bakanlık (Millî Eğitim Bakanlığı) ve CHP listelerinden üç milletvekilliği önereceği öğrenildi.

Teklife sıcak baktığı ifade edilen Muharrem İnce'nin bu akşam saatlerinde CHP ile anlaştığını açıklayacağı iddia edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.