Hava Durumu

#Sağlıkbakanı

Medya Haber - Haberler, Son Dakika ve Gündem Gelişmeleri, Sağlık, Ekonomi, Siyaset, Yerel, Ulusal ve Global Anlık Haberler - Sağlıkbakanı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Sağlıkbakanı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

İstanbul'da deprem riski taşıyan 2 Üniversite Hastanesi taşınacak Haber

İstanbul'da deprem riski taşıyan 2 Üniversite Hastanesi taşınacak

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremin 11 ili büyük yıkıma uğratmasının ardından  yurt genelinde hasar tespit çalışmaları yapıldı.  Yurt genelinde binaların, sağlık ve eğitim kurumlarının  inceleme çalışmalarına başlandı.  Bu durum karşısında İstanbul Valiği 93 okulda eğitimin yapılmayacağını, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi binasının büyük bir kısmının, depreme dayanıklı olmaması nedeniyle kapatıldığını ve Kağıthane Devlet Hastanesi hakkında tahliye kararı alındığını duyurdu. Deprem riski taşıyan ve tahliyesi gerçekleştirilen binalarla ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca , "Sağlık kurumlarımız için ülke genelinde harekete geçmiş durumdayız. İstanbul'da binaları sorunlu 2 üniversite hastanemiz için adım atıyoruz. İstanbul Tıp Fakültesi'nin yaygın adıyla Çapa'nın mevcut yerleşkesindeki inşaatlar hızla bitirilecek. Çapa'nın Hasdal Kampüsü inşaatı hızlandırılıp faaliyete geçirilecek. Beylikdüzü Devlet Hastanesi ile Eyüp Devlet Hastanesi kendi hizmet binalarına kavuşana kadar Çapa yani İstanbul Tıp Fakültesi'nin kullanımına açılacaktır. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin ise hemen bitişiğinde olan Samatya olarak bilinen İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi kullanıma açılacaktır. Cerrahpaşa'ya bağlı Haseki Kardiyoloji Enstitüsü ise Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hizmet imkanı bulacak." dedi. İstanbul Kağıthane Devlet Hastanesi ise Seyrantepe Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine taşınarak hizmete devam edecek.

Bakan Koca'dan deprem bölgesi için salgın açıklaması Haber

Bakan Koca'dan deprem bölgesi için salgın açıklaması

6 Şubat'ta gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca deprem bölgelerine giden şebeke suyu için soruları yanıtaldı. Koca şebeke suyunda sorun olmadığını vurgulayarak : " Özellikle yıkımın en yoğun olduğu Antakya ve Defne gibi yerlere kısmen diğer bölgelere de yaygın şebeke suyu veriliyor. Suyun bakiye klor ve mikrobiyolojik analizleri sık yapılıyor. Bir sorun, şu an yok ancak Hatay'da şebeke suyunun bu dönemde içme suyu olarak kullanılmamasını telkin ediyoruz. Suyun içmeye elverişli olduğunu tam olarak tespit etmeden 'İçilebilir' diyemeyiz. Olası bir salgın açısından en büyük risk, içme suyu olarak ele alınıyor. Şebeke suyunun genel amaçlı kullanımında bir sorun yok. Temizlik amaçlı olarak kullanılabilir." ifadelerini kullandı. Halk Sağlığı Bilim  Komisyonu Sahada Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı'nın, DEPREM bölgelerine  ambalajlı içme suyu temin etmeye çalıştığını, su açısından sorun olmadığını belirtti.  Olası salgına karşı  aldıkları tedbirlere değinen Bakan  Koca, "Salgınla ilgili de bizim biliyorsunuz yıllardan beri Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'müzün 'sendromik sürveyans' adlı bir sistemimiz var. Pandemideki filyasyon gibi düşünün. Yani gelen hastanın bir enfeksiyon durumu söz konusu ise kaynağına kadar giderek nereden kaynaklandığının tespit edilmesini esas alıyor bu sistem. Bu sistem aktif olarak devrede. Ayrıca bununla ilgili Halk Sağlığı Bilim Komisyonu'muz da var, biliyorsunuz. Onlar da sürekli alt gruplarla birlikte sahada çalışıyorlar" şeklinde konuştu. SALGIN SÖZ KONUSU DEĞİL Açıklamalarına salgın iddialarına değinerek devam eden Koca : "Şu an salgına dair bir durum söz konusu değil; ama bu olmayacağı anlamına gelmez. Çünkü salgın olmaması için bizim güvenilir su, güvenilir gıda, hijyenik WC ortamı sağlamamız gerekir. Bu tedbirleri ne kadar güçlü alırsak salgın ihtimali, o kadar azalacak. 'Sendromik sürveyans' sistemimiz, söylediğim gibi aktif olarak devrede, yakın takip ediyoruz. Tekrar etmek istiyorum; şu an herhangi bir salgın durumu ve kümelenme durumu söz konusu değil. Binlerce insan içinde yer yer 10'lu, 20'li ishal vakaları görülmesi salgın anlamına gelmez. Özellikle bulaşıcı olan bir kaynaktan bulaşan salgın ihtimali bizim için önemli, sevindirici olan şu an böyle bir durum olmaması. Salgın hastalık açısından da su açısından da bir problem yok." dedi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.