Hava Durumu

Fenerbahçe'den taraftarları üzen mağlubiyet

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu maçında Fenerbahçe deplasmanda Sevilla'ya  2-0 mağlup oldu.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2023 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2023 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Fenerbahçe'den taraftarları üzen mağlubiyet

UEFA Avrupa Figi Son 16 Turu ilk maçında temsilcimiz Fenrbahçe  deplasmanda İspanyol ekibi olan Sevilla'ya konuk oldu. 
Sanchez Pizjuan Stadyumu'da gerçekleştirilen mücadelede Fenerbahçe mağlup oldu.
İlk yarıyı 0-0 berabere kapatan oyunun ikinci yarısında Sevilla 56. dakikada Joan Jordan ve 85. dakikada Erik Lamela'nın attığı göllerle deplasmanda Fenerbahçeyi mağlup etti.


Son 16 turunun ikinci ayağı ise 16 Mart Perşembe akşamı saat 20.45’te, Fenerbahçe’nin ev sahipliğinde Şükrü Saraçoğlu’nda oynanacak. 
2008 yılında Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu'nda Fenerbahçe İspanyol rakibi Sevilla'yı eleyerek çeyrek finale çıkmıştı.
Maç sonrası Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus Fenerbahçe Sevilla karşılaşmasını değerlendirdi.


TAKIMIM HARİKA OYNADI
Jesus Sevilla karşılaşması ile ilgili "Avrupa Ligi’nin Son 16 turunda Fenerbahçe’den çok daha tecrübeli bir takıma karşı oynadık. Bugünün özeti aslında ilk yarıda saklıydı. Takımım, ilk yarıda harika bir oyun oynadı. Sevilla’nın bir tane bile girmiş olduğu gol pozisyonu yoktu. Ama biz 2-3 tane net pozisyon kaçırdık, King’in karşı karşıya kaçırdığı pozisyon da dahil… Avrupa Ligi’nde bu pozisyonları atamazsanız kazanmanız mümkün olmuyor. İkinci yarıda takım birazcık konsantrasyonunu kaybetti. Yediğimiz golden bir tanesi taç atışı sonrası geldi ki burada takımın konsantrasyonu düşmüştü. Dolayısıyla biz bugün tecrübe eksikliğinin faturasını ödedik ama hala bir maç daha var.” dedi.
Kendi sahamızda oynayacağımız turun rövanş maçı için de bir değerlendirmede bulunan Portekizli çalıştırıcı, “Hala şansımız var. Evet, 2-0 istediğimiz bir sonuç değildi, bu maçın hakkı da değildi ama kendi stadımızda oynayacağımız maçta hala bir şansımız var. Eğer o maçta bugün ilk yarıda oynadığımız gibi oynarsak bence bu sefer goller atacağımızı düşünüyorum. Evet, şu anda tur başladığımız noktaya kıyasla daha zor ama henüz bitmedi.” diye konuştu.
Jorge Jesus, Samet Akaydın’ın performansına dair soruyu şöyle cevapladı :“Tıpkı takımdaki diğer oyuncular gibi kendisi iyi bir performans sergiledi. 90 dakika boyunca iyi mücadele etti. Samet, daha önce de belirtmiş olduğunuz gibi Avrupa maçı oynamamıştı. Takımda Avrupa maçları oynayan oyuncu sayısı çok fazla değil veya az oynamış oyuncular var. Dolayısıyla tecrübe eksikliği etkileyebiliyor ama Samet bugün iyi bir maç çıkarttı. Umarız bundan sonraki maçlarda da bugün göstermiş olduğu seviyesini gösterir.”
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.