Hava Durumu

#Sıcakhaber

Medya Haber - Haberler, Son Dakika ve Gündem Gelişmeleri, Sağlık, Ekonomi, Siyaset, Yerel, Ulusal ve Global Anlık Haberler - Sıcakhaber haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Sıcakhaber haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Araç muayenesinde e-rapor dönemi! Haber

Araç muayenesinde e-rapor dönemi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanan "Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazete' de bugün yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelikte yapılan değişiklikle birlikte TÜVTÜRK tarafından işletilen araç muayene istasyonlarında artık araç muayene raporları dijital olarak da verilecek. Bu uygulama sayesinde kağıt tüketiminin azaltılarak çevresel etkinin en aza indirilmesi amaçlanıyor. TÜVTÜRK tarafından işletilen istasyonlarda araç muayene sürecinin sonunda verilen raporlar, dijital ortamda araç sahiplerine kısa mesaj veya e-posta yoluyla gönderilecek. Ayrıca araç sahipleri bu raporun özetine e-Devlet Kapısı'ndaki "Araçlarım" sekmesinden de ulaşabilecek. Diğer taraftan, araç muayenelerinin geçerliliği konusunda denetimle yetkili kolluk kuvvetleri, dijital ortama taşınan bu muayene raporlarıyla araç muayene denetimlerinde fiziki rapora ihtiyaç olmadan uzaktan daha hızlı ve etkin denetimler yapabilecek. YILDA 112 TON KAĞIT TASARRUFU SAĞLANACAK Araç muayene raporlarının dijital sisteme geçişiyle yılda 112 ton kağıt tasarrufu sağlanacak, 1904 ağaç kesilmekten kurtarılacak. Ayrıca, 7 bin 840 metrekare çam alanı tahrip olmaktan kurtarılarak, 459 bin 200 kilovatsaat elektrik enerjisinin yanı sıra 196 bin litre akaryakıt tasarruf edilecek, 30 bin 240 metreküp atık gazın atmosfere salımı da engellenmiş olacak. 2023 başından itibaren araçların plakalarına yapıştırılan araç muayene etiketleri de kaldırıldı. Böylece kağıt kullanımını azaltacak bir uygulamaya daha imza atılmış oldu.

Bu belirtiler varsa dikkat: Tükenmişlik sendromu yaşıyor olabilirsiniz Haber

Bu belirtiler varsa dikkat: Tükenmişlik sendromu yaşıyor olabilirsiniz

Genellikle kısa süreli, geçici olan bu tükenmişlik sendromuyla başa çıkmak zor görünebilir. Depresyona doğru ilerlememesi adına bu hislerin bize vermek istediği sinyalleri ciddiye alıp kendimizi ihmal etmemeliyiz. Tükenmiş hissetme duygusunun başlangıcı, mesleki açıdan kendinizi işinize gereğinde fazlaca kaptırmanızla , ailedeki tüm yükü üzerine almanızla veya buna benzer stres yükünün yoğun bir şekilde ortaya çıkmasıyla kendi gösterebiliyor. “Bu süreçte bitkin hissedersiniz, sürekli olumsuz düşünürsünüz, işten uzaklaşabilirsiniz. Duygusal olarak tükenmiş hissedersiniz ve geçmeyen bedensel ağrılarınız görülür. Bu durum bazen depresyonla karıştırılabilir. Bu süreci depresyona giden bir basamak olarak da görebiliriz. Genellikle kısa süreli, geçici olan bu tükenmişlik sendromuyla başa çıkmak zor görünebilir. Depresyona doğru ilerlememesi adına bu hislerin bize vermek istediği sinyalleri ciddiye alıp kendimizi ihmal etmemeliyiz.” Tükenmişlik Sendromu Belirtileri Nelerdir? Tükenmişlik sendromunun belirtileri zaman geçtikçe kendini çok şiddetli bir şekilde gösterse de, sendromun ilk aşamalarında bu belirtiler oldukça hafiftir. Tükenmişlik sendromunun sık görülen belirtileri ise şu şekilde sıralayabiliriz: Bitkinlik, sürekli olumsuz düşüncelere kapılmak, duygusal ve bedensel olarak tükenmiş hissetmek, umutsuzluk, karamsarlık, normalde kolayca yapabileceği işleri yapmaktan imtina etmek, genel olarak bir isteksizlik hali, dikkat dağınıklığı, odaklanma güçlüğü, unutkanlık, baş, sırt, bacak ve karın gibi vücudun çeşitli bölgelerinde ağrı, kabızlık ve ishal gibi çeşitli gastrointestinal problemler, kimi zaman çok uyumak, kimi zaman az ve aralıklı uyumak gibi sürekli devam eden uyku problemleri gibi fiziksel problemleri vardır. Tükenmişlik Sendromu Nasıl Geçer? Sendromun ilerlemişlik düzeyine bağlı olarak hastalığın tedavi süreci de değişkenlik gösterir. Şiddetli olmayan durumlarda sendrom bireyin kendi kendine alacağı önlemler, iş yaşamında ve sosyal hayatında yapacağı düzenlemeler ile büyük ölçüde ortadan kaldırılabilir. Gün içinde sürekli çalışmaktan vazgeçmek ve mola verip kendine boş vakit yaratmak, sevdiği işlerle ilgilenmek, vücuttaki stres seviyesini azaltmak için düzenli olarak egzersiz yapmak, uyku düzeninden fedakârlık etmeyip düzenli şekilde uyumak, sorumluluklardan ve strese sebep olacak düşüncelerden uzak durmak için kitap okumak, resim yapmak, ilgi çekici şeyler izlemek gibi çeşitli hobiler edinmek , bol sebze ve meyve içerek sağlıklı bir beslenme düzenine sahip olmak tükenmişlik sendromunu atlatmanıza yardımcı olacak.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince, 22 kişi tutuklandı! Haber

Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince, 22 kişi tutuklandı!

Gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde; 9 hakaret olayı, 1 intihara yönlendirme olayı, 51 kasten yaralama olayı, 1 kişilerin huzur ve sükununu bozma olayı,2 kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme olayı, 2 kişiyi hürriyetinden yoksun kılma Olayı, 1 konut dokunulmazlığının ihlali olayı, 1 özel hayatın gizliliğinin ihlali olayı,1 şantaj olayı, 1 taksirle öldürme olayı, 36 taksirle yaralama olayı, 28 tehdit olayı, 5 dolandırıcılık olayı, 5 güveni kötüye kullanma olayı,3 yağma (Gasp) olayı aydınlatılmıştır. Toplamda 182 şüpheli şahıs yakalanmış, 30 şüpheli şahıs adli mercilere mevcutlu olarak sevk edilmiş olup 13’ü tutuklanarak cezaevine sevk edilmiştir. Hakkında yakalama emri bulunan 27 şahıstan 9’u tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş, 18 şahıs ise ifadelerinin alınması için adli mercilere teslim edilmiştir. Asayiş Şube Ekiplerince yapılan umuma açık işyerleri denetiminde 120 işyeri denetlenmiş, ilgili birimlere eksiklikler bildirilerek gerekli işlemlerin yapılması sağlanmıştır. Yapılan çalışmalar neticesinde; 1436 şahsın GBT kaydına bakılmış, 2 aranan şahıs, 10 gram narkotik madde yakalanmıştır. Kayıp olarak aranan 5 şahıs bulunmuştur. İlimiz genelinde vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması konusundaki tedbirler, meydana gelen olayların aydınlatılması ve faillerin yakalanmasına yönelik çalışmalar hassasiyetle ve kararlılıkla sürdürülmektedir.

Muharrem İnce seçimden çekildi mi? Haber

Muharrem İnce seçimden çekildi mi?

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, muhalefetten gelen çağrılara rağmen adaylıktan çekilmeme konusundaki kararlılığını sürdürürken, Ankara kulislerine bomba gibi düşen son iddia büyük yankı yaptı. Muharrem İnce'nin CHP'nin kendisine teklif edeceği Milli Eğitim Bakanlığı ve 3 milletvekilliği teklifine sıcak baktığı ve bu akşam saatlerinde CHP ile anlaştığını resmen duyuracağı öne sürüldü. Türkiye 14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine odaklanırken, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin muhalefetin tüm çağrılarına rağmen adaylıktan çekilmemdi. Dün akşam CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen ve toplantının ardından basın mensuplarının "Adaylıktan çekilecek misiniz?" sorusuna yanıt veren Muharrem İnce, "Hayır öyle bir şey demedik. Biz döne döne Köroğlu gibi savaşıyoruz. Bütün PKK'lılar, kaçak FETÖ'cüler herkes ateş ediyor bize sağdan soldan. Biz de Köroğlu gibi döne döne vuruşmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu ile buluşmasında da bunu açık açık ifade ederek, “Ben bu mahallenin çocuğuyum. Bu mahallenin çocuğunu dikkate almayıp, benim 10’da birim kadar bile olmayan diğer partileri yanınıza aldınız. Sadece bu mahallenin çocuğu olduğum için bana değer vermediniz” dedi. "MUHARREM İNCE, İKİ BAKANLIK VE 5 VEKİLLİK TALEP EDECEK Mİ?" İnce'nin dünkü görüşmede CHP liderinden iki bakanlık ve 5 milletvekilliği talep ettiği ancak CHP'nin Memleket Partisi liderine bir bakanlık (Millî Eğitim Bakanlığı) ve CHP listelerinden üç milletvekilliği önereceği öğrenildi. Teklife sıcak baktığı ifade edilen Muharrem İnce'nin bu akşam saatlerinde CHP ile anlaştığını açıklayacağı iddia edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.