Hava Durumu

#Siyaset

Medya Haber - Haberler, Son Dakika ve Gündem Gelişmeleri, Sağlık, Ekonomi, Siyaset, Yerel, Ulusal ve Global Anlık Haberler - Siyaset haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Siyaset haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

AK Parti'nin Niğde adayı belli oluyor! Haber

AK Parti'nin Niğde adayı belli oluyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada geçtiğimiz pazar günü İstanbul merkezli olarak bazı büyükşehirlerle illerin açıklamalarını yaptıklarını hatırlatarak, pazar günü de Ankara merkezli olarak büyükşehirlerin ve kalan diğer illerin adaylarının açıklanacağını duyurdu. Erdoğan açıklamasında; "Şu anda ön açıklamaları arkadaşlarımız yapıyor. Pazara yetiştirmeye gayret ediyoruz. Pazar günü inşallah Ankara merkezli olarak büyük ihtimalle ATO Kongre Salonu'nda bu toplantımızı yapıp yine büyükşehirlerle kalan illerimizin açıklamasını yapacağız." dedi. CHP, MHP, İYİ PARTİ VE DEVA'NIN ADAYI BELLİ OLDU Adayların belli olma süreci devam ederken Niğde'de CHP, MHP, İYİ Parti ve DEVA Partisi'nin adayları geçtiğimiz günlerde belli olmuş, gözler AK Parti'ye çevrilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada ise pazartesi günü yapılması beklenilen toplatının, pazar günü yapılacağı ve kalan adayların açıklanacağı belirtildi. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Hulusi Özen'i, Milliyetçi Hareket Partisi'nin Hamdi Doğan'ı, İYİ Parti'nin Naim Erem'i, DEVA Partisi'nin ise Ümit Güngör'ü aday gösterdiği Niğde'de gözler, AK Parti'nin açıklayacağı karara çevrildi. Mevcut durumda AK Parti'nin aday adayları ise Devlet Kılıç, Mustafa Tokgöz ve Faruk Akdoğan. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise herhangi bir resmi açıklama yapmasa da, yeniden adaylık için güçlü isimlerden birisi olduğu toplumda karşılık buluyor. Aday adaylarından Faruk Akdoğan ise 2009'dan 2017'ye kadar AK Parti Niğde Belediye Başkanı olarak görev yapmış, görev süresi dolmadan istifa etmişti. Akdoğan, uzun süredir uzak kaldığı siyaset meydanına 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler için 22 Kasım 2023'te aday adaylığı başvurusu yaparak, geri dönmüştü.

Uysal ve Özdağ atışması sürüyor Haber

Uysal ve Özdağ atışması sürüyor

Twitter'da birbirine giren Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın birbirleri için kullandıkları sözler sosyal medyada gündem oldu.  Sivri dilli lider Özdağ, Uysal için şu ifadeleri kullanmıştı;  “Sizi ‘Tarikat ve cemaatleri devletten çıkaracağız’ demekten alıkoyan nedir? Saidi Nursi denilen adamın müritlerinden biri olan ortağınız Demokrat Parti Başkanı Gültekin Uysal mı? Türkçe Olimpiyatları’nda boy gösterip cemaatlerin devlete el koymasına göz yuman, işbirliği yapan diğer ortaklarınız Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu mu? Çıkın Türkiye'yi ne kadar sevdiğinizi açıklayın.” Uysal çok sert cevap verdi, ardından paylaşımı sildi  “Çocukluğunda tecavüze uğramış çocuk psikolojisi ile bir ömür boyu alnından, aklından ve ruhundan silemeyeceğin ‘bir darbecinin çocuğu olma’ travması ve insiyakla zaman zaman Demokrat Parti ve şahsıma iftiralar atıyorsun. Şimdi sana anladığın dille cevap veriyorum; şerefli insanlar iftira atmaz! Yoklukla malul iftiranı sana yedireceğim.” Demokrat Parti'yi TBMM'de tek başına temsil eden Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da tartışmaya dahil oldu. Enginyurt;  “DP Genel Başkanı Sayın Gültekin Uysal için Saidi Nursi’nin müridi diyen, kimin müridi olduğu belli olmayan Ümit Özdağ, Gültekin Uysal adamlığının zekatını verse sana 40 yıl yeter. Erdoğan’a ve Bahçeliye gelince kuzu gibisin. Millet İttifakı’na serçelik yapıyorsun. Yazıklar olsun.” Yeni tweet atan Gültekin Uysal, özür dileyerek şu ifadeleri kullandı: “Hakaret, tahrik ve iftirayı meslek edinmiş, neye ve kime hizmet ettiği malum Ümit Özdağ tarafından zaman zaman Demokrat Parti ve şahsıma kasıtlı saldırılarına karşı kastımı aşan çok yanlış bir örnek üzerinden cevap verdiğimden kamuoyuna üzgün olduğumu ve özrümü beyan ediyorum.”

Erdoğan, Babacan ve Davutoğlu'ndan sözlü düello !.. Haber

Erdoğan, Babacan ve Davutoğlu'ndan sözlü düello !..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın; "15 yıl yanımda kaldı demek ki hiç bir şey öğrenememiş, sen git  bebek bezi satmaya devam et" dediği Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan yanıt geldi.  Babacan: Özür dileyin Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiği cevapta şunları söyledi; "Sayın Erdoğan 28 Şubat zihniyetinin temsilcileri Bahçeli ve Perinçek'i bu millete mahkum ettiğiniz için özür dilemelisiniz. Milyonları adaletsizliğe ve yoksulluğa mahkum ettiğiniz için özür dilemezsiniz.Sözlerim çarpıtılıyor 2002 - 2014 yıllarında olduğu gibi Türkiye'nin yıldızını parlatmaya hazırız"  Erdoğan, Ali Babacan'ın ardından Ahmet Davutoğlu'na yönelik eleştirilerinin odağında İstanbul Şehir Üniversitesi vardı. Erdoğan tahsisi yapılan üniversitenin Davutoğlu başbakanlığı döneminde mülk haline getirildiğini söylemişti.  Davutoğlu: İstediğin kanalda açık oturuma çıkalım Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sosyal medya hesapları üzerinden yanıt veren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Erdoğan'ı yüzleşmeye davet etti. Davutoğlu: "İsteğin kanalda açık oturuma çıkalım. Kamu malına uzanan el benim elim olsa bile kesmeliydin. Ben olsam keserdim. Bekledin. Çünkü meselelere siyasi rant açısından baktın. Şimdi sana üç çağrıda bulunuyorum. Kimin izah edemediği mal varlığı varsa fonda bekletilsin. İsteğin kanalda açık oturuma çıkalım. Soruşturma komisyonu kurulsun mal varlıkları araştırılsın." dedi.  Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan uzun yıllar Ak Parti'de yer almış, her iki isim de kendi partilerini kurarak yollarına ayırmışlardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.