Hava Durumu

AK Parti'nin Niğde adayı belli oluyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazar günü Ankara merkezli olarak büyükşehirler ve adayşarı açıklanmayan diğer illerinde adaylarını açıklayacaklarını duyurdu. AK Parti, Niğde adayını henüz belirlemedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2024 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2024 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
AK Parti'nin Niğde adayı belli oluyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada geçtiğimiz pazar günü İstanbul merkezli olarak bazı büyükşehirlerle illerin açıklamalarını yaptıklarını hatırlatarak, pazar günü de Ankara merkezli olarak büyükşehirlerin ve kalan diğer illerin adaylarının açıklanacağını duyurdu. Erdoğan açıklamasında; "Şu anda ön açıklamaları arkadaşlarımız yapıyor. Pazara yetiştirmeye gayret ediyoruz. Pazar günü inşallah Ankara merkezli olarak büyük ihtimalle ATO Kongre Salonu'nda bu toplantımızı yapıp yine büyükşehirlerle kalan illerimizin açıklamasını yapacağız." dedi.

CHP, MHP, İYİ PARTİ VE DEVA'NIN ADAYI BELLİ OLDU

Adayların belli olma süreci devam ederken Niğde'de CHP, MHP, İYİ Parti ve DEVA Partisi'nin adayları geçtiğimiz günlerde belli olmuş, gözler AK Parti'ye çevrilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada ise pazartesi günü yapılması beklenilen toplatının, pazar günü yapılacağı ve kalan adayların açıklanacağı belirtildi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Hulusi Özen'i, Milliyetçi Hareket Partisi'nin Hamdi Doğan'ı, İYİ Parti'nin Naim Erem'i, DEVA Partisi'nin ise Ümit Güngör'ü aday gösterdiği Niğde'de gözler, AK Parti'nin açıklayacağı karara çevrildi. Mevcut durumda AK Parti'nin aday adayları ise Devlet Kılıç, Mustafa Tokgöz ve Faruk Akdoğan. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise herhangi bir resmi açıklama yapmasa da, yeniden adaylık için güçlü isimlerden birisi olduğu toplumda karşılık buluyor. Aday adaylarından Faruk Akdoğan ise 2009'dan 2017'ye kadar AK Parti Niğde Belediye Başkanı olarak görev yapmış, görev süresi dolmadan istifa etmişti. Akdoğan, uzun süredir uzak kaldığı siyaset meydanına 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler için 22 Kasım 2023'te aday adaylığı başvurusu yaparak, geri dönmüştü. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.