Hava Durumu

Uğur Dündar kimdir ?

Gazeteci, haber programcısı, spor yöneticisi, yazar ve oyuncu Uğur Dündar'ın özel yaşamını hiç merak ettiniz mi ?

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2023 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2023 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Uğur Dündar kimdir ?

1943 yılında Silivri'de doğan Uğur Dündar gazeteci, televizyoncu ve oyunculuk kariyerlerinin yanında şimdilerde Fenerbahçe Spor Kulübü Divan Kurulu Başkanlığını yürütüyor. 

Uğur Dündar; Orta öğrenimini Karagümrük ortaokulu'nda tamamlandı, lise öğrenimini Vefa Lisesi'de bitirdi. Ardından İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsü'nden mezun oldu. 1970 yılında TRT için yapılan sınavı kazanarak çalışmaya başladı. Aynı zamanda Resmi Gazete yazarlığı da yaptı. Devlet kanalı TRT'de 20 yıla yakın çalışan Uğur Dündar ülkemizde araştırmacı televizyon gazeteciliğini başlatan kişi olarak tarihi geçti. 

Çok sayıda film ve dizide de rol aldı 

Uğur Dündar gençlik yıllarından bu yana toplam 9 televizyon dizisi ve sinema filminde rol aldı. Hürriyet, Sabah, Milliyet, Sözcü gibi gazetelerin yanısıra Show TV, Star TV, Kanal D, ATV, Halk TV, BBC gibi kanallarda da çalıştı. 

1993 yılında 50 yaşında evlendi 

Uğur Dündar kariyerinin zirvesinde Yasemin Baradan ile evlendi ve 3 çocuğu oldu. Yasemin Baradan ile evliliği kendisinden 28 yaş küçük olması nedeniyle tartışmalara neden olsa da çiftin 30 yıllık mutlu evlilikleri sürüyor. 

Uğur Dündar yakın arkadaşları Müjdan Gezen ve Kemal Sunal ile birlikte. 

Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.