Hava Durumu

#Haberler

Medya Haber - Haberler, Son Dakika ve Gündem Gelişmeleri, Sağlık, Ekonomi, Siyaset, Yerel, Ulusal ve Global Anlık Haberler - Haberler haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Haberler haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

İstiklal Marşı'nın kabülünün yıldönümü..! Haber

İstiklal Marşı'nın kabülünün yıldönümü..!

İstiklal Marşı, Mehmet Akif Ersoy tarafından yazıldı, Osman Zeki Üngör tarafından bestelendi. Milli mücadeleyi en iyi yansıtan ve gururlandıran İstiklal Marşı'mızın kabulünün 103'üncü yıldönümü. 12 Mart 1921'de kabul edilen milli marşımızın kabülünün yıldönümünde tüm şehitlerimizi ve Mehmet Akif Ersoy ile Osman Zeki Üngör'ü saygıyla anıyoruz. İstiklal Marşının kabulü hangitarihte gerçekleşti? İstiklal Marşı Mehmet Akif Ersoy tarafından ne zaman yazıldı?  İşte İstiklal Marşı hakkında tüm merak edilenler...  KABÜL SÜRECİ 1920 yılında TBMM, milli bir marş yazılması için yarışma düzenledi. Yarışmaya 724 eser katıldı. Mehmet Akif Ersoy'un "Kahraman Ordumuza" adlı eseri birinci seçildi. 12 Mart 1921 tarihinde TBMM tarafından milli marş olarak kabul edildi. İSTİKLAL MARŞI 1. Kıta: Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak; O benimdir, o benim milletimindir ancak. 2. Kıta: Çatma, kurban olayım çehreni ey nazlı hilal! Kahraman ırkıma bir gül… ne bu şiddet bu celal? Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal, Hakkıdır, Hakk'a tapan, milletimin istiklal! 3. Kıta: Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! Kükremiş sel gibiyim; bendimi çiğner, aşarım; Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım. 4. Kıta: Garbın âfâkı benî pür-nûr eder, yırtarım; Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var. Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir îman ile yıkılasın? O sâyede, donanmam, yükselerek arşa var. 5. Kıta: Ne büyüksün ki kanımın son damlasına kadar! Müstahakım sana, ey ecdâdımın rûhu, şehâdât! Ruhumun senden, ilâhî, şudur ancak emeli: Değmesin ma’bedimin göğsüne nâ-mahrem eli! 6. Kıta: Bu ezanlar ki şehâdetleri dâvet eder. İşte rûhâniyetin secdeye varmış bedeni! Yâ İlâhî! Bu ezanlar ki şehâdetleri dâvet eder. Bu nasıl bir ateş ki yakar beni, yakar seni! 7. Kıta: Bastığın yerleri “toprak!” diyerek geçme, tanı! Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen şehîd oğlusun, incitme, yazıktır atanı; Verme, dünyâları alsan da bu cennet vatanı. 8. Kıta: Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki fedâ? Şühedâ fışkıracak toprağı sıksan şühedâ! Cânı, cânânı, bütün varımı alsan da, budur: Benim sevdâm vatanım, sevdâm milletimdir ancak. 9. Kıta: Ruhumun senden, ilâhî, şudur ancak emeli: Değmesin ma’bedimin göğsüne nâ-mahrem eli! Bu ezanlar ki şehâdetleri dâvet eder. İşte rûhâniyetin secdeye varmış bedeni! 10. Kıta: Ezberledik, sana ezberledik ebedî yeminimizi. Yemin ettik, milletimiz bir daha esir olmayacağız. Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makberini, Sana âşık o topraklarda yatmak olacaktır en büyük rütbemiz. Not: Törenlerde genellikle İstiklal Marşı'nın ilk 4 kıtası okunur.

Anavatan Partisi, Niğde'de Emrah Özdemir'i destekleyecek Haber

Anavatan Partisi, Niğde'de Emrah Özdemir'i destekleyecek

Anavatan Partisi Niğde İl Başkanı Mustafa Erkul ve teşkilat mensupları, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’i Mavi Köşk Düğün Salonunda ağırladı. İl Başkanı Erkul, geniş katılımla gerçekleştirilen toplantıda, 31 Mart Yerel Seçimlerinde Niğde Belediye Başkanı ve AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı Emrah Özdemir’i destekleme kararı aldıklarını açıkladı. Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in 5 yıl içinde Niğde’ye önemli hizmetler kazandırdığını, yeni dönemde de şehrin her yönüyle gelişmesine, kalkınmasına ve büyümesine olanak sağlayacak projeler açıkladığını anımsatan Anavatan Partisi İl Başkanı Mustafa Erkul, “Teşkilatlarımızla yaptığımız değerlendirmede, şehrimizin geleceği açısından, en doğru kararın Belediye Başkanı Emrah Özdemir’i destekleme kararı olduğunu değerlendirdik. 31 Mart’ta AK Parti Belediye Başkan Adayımız Emrah Özdemir’i destekleyeceğiz” dedi. HERKESE EŞİT MESAFEDE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir de seçimlerde kendisini destekleyeceklerini açıklayan Anavatan Partisi Niğde İl Başkanı Mustafa Erkul ve tüm teşkilat mensuplarına teşekkür etti. 2019 yılında yapılan seçimi kazandıktan sonra göreve gelir gelmez parti rozetini çıkartarak, toplumun tüm kesimlerine eşit mesafede hizmet politikaları ürettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “5 yıl boyunda hiç kimsenin, hiçbir kesimin siyasi görüşüne, fikir ve düşüncesine bakmaksızın herkese aynı yakınlıkta olduk. Hizmetlerimizi, projelerimizi Niğde’yi bir bütün olacak şekilde ele alarak hayata geçirdik. Projeleri hayata geçirirken yine siyasi görüşlerine bakmaksızın, vatandaşlarımızın taleplerini, önceliklerini değerlendirerek hizmet ürettik. Yeni dönemde de toplumumuzun tüm kesimlerine yine aynı mesafede olacağız ve Niğde’mize en iyi hizmetleri sunmak için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Anavatan Partisi Niğde İl Başkanı Mustafa Erkul ve teşkilat mensuplarının, yerel seçimlerde Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’i destekleme kararlarını açıkladıkları toplantıya AK Parti Niğde il Başkanı Mustafa Özdemir, Gençlik Kolları Başkanı Onur Olça, Anavatan Partisi il ve ilçe yöneticileri ile parti üyeleri de katıldı.

ATAUZDER, uzman erbaşların sorunlarını gündeme getirdi Haber

ATAUZDER, uzman erbaşların sorunlarını gündeme getirdi

ATAUZDER Genel Başkanı Mustafa Gündeşli, emekli uzman erbaşlar, eski uzman erbaşlar ve görev başında olan uzman erbaşların sorunlarının çözümü için, çağrıda bulundu. Gündeşli açıklamasında; ''Terörün ve çatışmaların en yoğun olduğu dönemlerde 1986 – 1998 yılları arasında görev yapmışlardır. Pkk’lıların kökünü kazıyan uzman erbaşlar 45 yaşında mecburi bir şekilde en düşük memur maaşı kat sayısıyla emekli edilmişlerdir. 45 yaş mağduru olanlar 1 derece, 3600 ek gösterge ve temsil tazminatı talep edilmektedir. Aktif Görev Yapan Uzman Erbaşların Sorunları  Uzman erbaşların özlük hakları ile ilgili sorunlar; Sağlık yönetmeliği, tayin yönetmeliği, kıdemlerin rütbeden sayılmaması ve diğer özlük haklarının düzeltilmesiyle beraber kadroya geçirilmeyi beklemektedirler. Bu düzenlemelerle beraber binlerce profesyonel mesleklerini devam edeceklerini düşünmekteyiz. Uzman erbaşların talebi geleceğe umutla bakmak, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü canla başla korumaktır. Uzman Erbaşlar Neden Görevi Bırakmak Zorunda Kalıyor? 1986 yılında çıkarılan 3269 sayılı Uzman Erbaş kanununda hiçbir düzenleme olmadığı gibi şartlar daha da  kötüleşmiştir. Özlük haklarında iyileştirilme yapılmadığından kaynaklı yıllarca mobbing baskısı altında görev yapmak zorunda kalmışlardır. Yurt içi ve yurt dışında en kritik bölgelerde görev yapan uzman erbaşlar özlük haklarında iyileştirme yapılmadığından kaynaklı görevinden ayrılmak zorunda kalmışlardır. Dünyanın en zor savaş tekniği olan meskûn mahal muharebelerinde en önde görev yapan eski uzman erbaşlar 3269 sayılı uzman erbaş kanunun yetersiz olmasından kaynaklı mobbing baskısı ile görevinden ayrılmak zorunda kalmışlardır. Binlerce profesyonel eski uzman erbaş, yıllarca askerlik mesleği yaptığından dolayı sivil hayatta işsiz kaderine terk edilmişlerdir. 3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanununun 5’inci maddesinde “Uzman Erbaşların 14/07/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları kanununun 92’nci maddesi hükmünden yararlanabilmeleri için 2016 yılından önce 2 yıl olan hizmet yılın 2016 yılından sonra 7 yıl olarak değiştirilmiştir. Bu kanuna istinaden devlet eliyle uygun kadrolara referanssız bir şekilde atama beklemekteyiz. Devletimizden beklentimiz; emekli uzman erbaşların geriye dönük haklarının verilmesi, görev yapanların, 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri kanuna tabi olması ve eski uzman erbaşların kanunen verilmiş haklarının devlet eliyle atamalarının yapılmasıdır.'' ifadelerini kullandı.

Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğünde görev değişimi Haber

Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğünde görev değişimi

Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Zülfikar Akelma'nın istifa etmesinin ardından boşalan koltuğa, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi önceki dönem başhekimi Doç. Dr. Bilal Günaydın atandı.  7 Mart 2024 tarihinde Genel Müdürlük'te gerçekleşen devir teslim törenine, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü yöneticileri ve personeli katıldı. Doç. Dr. Bilal Günaydın İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Başkanlığı görevini yürütüyordu. Prof. Dr. Akelma sosyal medya hesabından yaptığı, "İki yıldır yürütmekte olduğum Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü görevimi tamamladım. Sn Bakanımız ile görüşerek istifamı sundum, kabulü ile birlikte bugün itibari ile görevimden ayrıldım.Bakanlığımızın sağlık tesislerinde sürdürebililir ve erişilebilir nitelikli sağlık hizmetini sağlamaya yönelik yoğun bir çalışma dönemi geçirdim. Üzerimize aldığımız görev ve sorumlulukları adalet ilkesi ile yerine getirme temel nirengi noktası olmalıdır. Bu hassasiyeti görev süresince gözetmeyi esas bildim. Eser ve çalışmalar ile gök kubbede hoş bir seda bırakmak övüncüm olacaktır. Şahsıma güvenerek bu çalışma imkanını sunan Bakanımız Sn Fahrettin Koca'ya çok teşekkür ederim. Birlikte çalıştığımız Bakan yardımcılarımıza, birim amirlerine, genel müdür yardımcılarına, daire başkanları ve KHGM'deki bütün ekip arkadaşlarıma Şükranlarımı sunuyorum. Bayrağı benden devralan yeni genel müdür meslektaşıma kolaylıklar diliyorum. Mesleğime kavuşma heyecanı içerisindeyim. Eğitim ve akademik alanda çalışmaya, üretmeye devam: "Ben öyle bilirim ki yaşamak  Berrak bir gökte çocuklar aşkına savaşmaktır" aşkı ile..." açıklamasıyla istifasını duyurdu.

NÖHÜ, ilklere imza atmaya devam ediyor Haber

NÖHÜ, ilklere imza atmaya devam ediyor

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Zübeyde Hanım Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Optisyenlik Programı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yavuz Atasoy TÜBİTAK tarafından desteklenen projede dört yıla yakın bir süredir  “ince film tabanlı güneş pilleri” üzerine çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Üniversitenin Merkezi Araştırma Laboratuvarı Nanoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde güneş hücrelerinin verimini artırmaya yönelik proje geliştirdiklerini belirten Atasoy, bu çalışmalar kapsamında bakır, çinko, kalay ve selenyum elementlerinin bir araya getirilmesiyle oluşan CZTSe ince film tabanlı güneş pillerinin hücre performansını artırmaya yönelik araştırmalar yaptıklarını ifade etti.  Konuyla ilgili uluslararası saygın dergilerde ve ulusal çapta birçok makale yayımlandığını belirten Atasoy konuşmasının sonunda “Mangan, germanyum, gümüş gibi malzemelerin yapısal ve opto-elektronik özelliklerini iyileştirerek hücre verimini yüzde 40 seviyesinde artırmayı başardık.” dedi. Rektörden Hoca ve Ekibine Tebrik Konuyla ilgili açıklama yapan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, enerji ve tarım-gıda ile birlikte nanoteknolojinin Üniversitemizin öncelikli alanlarından olduğunu belirtti. Bu bağlamda Merkezi Araştırma Laboratuvarı’nda akademik personeller ile araştırmacıların çok önemli çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Rektör Uslu, bu alanda bilimsel çalışmaların ve geliştirilen projelerin üniversitenin açısından önemli olduğunu söyledi. Rektör Uslu son olarak “Yenilenebilir ve alternatif enerji teknolojileri ile enerji verimliliğinin öneminin her geçen gün daha da arttığı günümüzde ince film tabanlı güneş pillerinin verimliliğinin Üniversitemizde yürütülen çalışmalarla yüzde 40 artırılması gurur verici bir gelişme. Ben bu duygu ve düşüncelerle Doç. Dr. Yavuz Atasoy Hocamızı ve ekibini tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum. Hidrojen ve Yakıt Pilleri Alanında Uzmanlaşan Tek Devlet Üniversitesi olan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde yakıt pilleri alanındaki çalışmalarımız da devam ediyor ve bu doğrultuda güneş piller alanındaki çalışmalarımızın da enerji alanında Türkiye’ye ve Üniversitemize önemli katkılar sunacağına inanıyorum.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.