Hava Durumu

Askerlik işlemleri için artık şubeye gitmeye gerek yok!

Bütün vatandaşlarımızı yakından ilgilendiren bir gelişme e-Devlet'te yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2023 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2023 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Askerlik işlemleri için artık şubeye gitmeye gerek yok!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, bu yılın ilk çeyreğinden itibaren vatandaşların askerlikle ilgili tüm işlemleri e-Devlet kapısından kolay bir şekilde halledebilmeleri için çalışma yaptıklarını bildirdi.
 Buna göre askerlik çağı, yoklama, celp ve sevk, muvazzaflık ve yedeklik dönemlerini içeren tüm işlemler artık sistemdeki "Askerliğim" kategorisi altında kolayca yapılabilecek.

Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada: "Askerliğim bütünleşik hizmeti e-Devlet portalı (www.turkiye.gov.tr) üzerinden hizmete sunulmuştur. Vatandaşlarımız e-Devlet portalında 'Askerliğim' sekmesine giriş yaptığında, ilgili bölüme otomatik olarak yönlendirilecektir. Bu kapsamda, askerlik çağı, yoklama, celp ve sevk, muvazzaflık ve yedeklik dönemlerini içeren tüm işlemlere kolaylıkla erişebilecektir. Söz konusu hizmet ile askerlik çağına gelmiş gençlerimizden terhis olmuş vatandaşlarımıza kadar tüm süreci kapsayan askerlikle ilgili iş ve işlemler dijital ortamda tek nokta üzerinden yapılabilecektir." denildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.