Hava Durumu

KENDİNE DEĞER VER

Yazının Giriş Tarihi: 23.05.2022 18:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.05.2022 06:29

   Hayatımızı başkalarını mutlu etmek yada başkaları bize değer versin de  hayatta yalnız kalmayalım çevremiz  genişlesin diye uğraşmıyor muyuz?  Peki bu uğraş sonucun da yeriniz  değişiyor mu sevginizin karşılığını alıyor veya değeriniz artıyor mu ? Biraz düşünün bakalım. Bence fazla düşünmeye gerek yok .Çoğu insan düşünmüştür hatta kendilerine ben nerede hata yapıyorum yada ben mi yoksa o karşımdaki mi hatalı diye akıllarından geçiriyor. Hatta düşünce alemine bile dalıyor ve burada kendine zarar veriyor. Ve kendini değersiz hissediyorlar. Kendilerini yiyip bitiriyorlar. 


    Örneğin arkadaşlık; başkalarıyla arkadaş olmak isteriz farklı farklı insanlar tanımak isteriz.  Elimizden gelen çabayı gösterir ,onları mutlu etmek için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışırız bazen de  yaparız. Sizin için büyük ama onlar için küçük adım olur. Siz bu büyük adımı gerçekleştirirken çok zorluk   onlar bu zorluğu anlayamaz.  Her insana farklı şeyler zor gelir. Başkası için kolay sizin için zor. Hatta onların içine girip onlarla anılar biriktirmek isteriz birde bakıyorsunuz ki onlar ne sizi aralarına almış ne de nasılsın diye bile sormamışlar. Neden başkalarının mutluluğunu isterken kendimiz o mutsuzluğun içinde kayboluyoruz? Neden başkalarına verdiğimiz değeri kendimize vermiyoruz? Kendimizi değersiz hissettiren şeylerden neden uzak durmuyoruz? Neden hala inat ediyoruz? Zorla oldurmaya çabalıyoruz. Bu da bizim hatamız .Kendinizi derin ve karanlık bir kuyuya hapis ediyoruz ve o kuyudan kendimizi çıkarmaya çalışmıyoruz. Bu hayatta ne olursa olsun önce kendine sonra başkasına değer verelim. Kendi değerimizi bilelim. Bilelim ki insanlarda zamanla anlarlar elbet değerimizi . Çünkü Allah karşımıza değerimizi bilen bizi değerli hissettiren insanlar çıkarır karşımıza elbet.

Bir insanın en büyük hatası, başkalarına gerektiğinden fazla değer vermek değil; Kendine hak ettiğinden daha az değer vermektir.
                                                                                                                               

Yaren Biçer

YAZARIN DİĞER YAZILARI
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.