Hava Durumu

Usta oyuncu Kazım Akşar hayatını kaybetti

Geçirdiği kalp krizi sonrası usta oyuncu Kazım Akşar hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2023 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2023 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Usta oyuncu Kazım Akşar hayatını kaybetti

Kadın İsterse, Kara Melek, Kurtlar Vadisi , Küçük Hanımefendi ve Yağmurdan Kaçarken  gibi bir çok projede rol alan sevilen oyuncu Akşar (69) geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti.

Oyuncunun vefatını sosyal medya hesabından paylaşan Melek Baykal üzüntüsünü şu cümlelerle ifade etti; “Ah ki ne ah…  Kazım Akşar niye be canım. Bu kadar acının üstüne senin acın kahretti sabah sabah. Çok üzgünüm, okul arkadaşım, meslektaşım,dostum. Nurlar içinde uyu. Mekanın cennet olsun. Tiyatro camiasının başı sağ olsun.”

Sevilen oyuncuya dostlarından taziye mesajları gecikmedi. Melek Baykal’dan sonra Reha Özcan’da sosyal medya hesabından usta oyuncu için; “Kazım Akşar ağbimizi, ustamızı kaybetmişiz... Devlet Tiyatrosunda "Bedensiz Kadın" ve kendi yazdığı "Güneş batarken bile büyük" oyunlarını sahnelemişti. Çok yorgun ve üzgünüm, başımız sağ olsun, Allah rahmet eylesin. Sabır diliyorum....” dedi.

 

KAZIM AKŞAR KİMDİR?

23 Ağustos 1953, Balıkesir’in  Buhraniye ilçesinde  doğdu.1970 yılında radyoda  Çocuk Saati programına girdi. Radyoda, Arkası Yarın,Mikrofonda Tiyatro’da, oyuncu ve yönetmen olarak yer aldı. 1978 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı tiyatro yüksek bölümünden mezun oldu. 1979 yılında Devlet Tiyatrosunda  oyuncu olarak çalışmalara başladı.

Keşanlı Ali Destanı, Bedensiz Kadın, Suç ve Ceza, Eskici Dükkanı, Fesleğen Çıkmazı gibi bir çok oyunu yönetti.

Menajerimi Ara, Yağmurdan Kaçarken, Arka Sokaklar, Kurtlar Vadisi, Kara Melek,Şahin Tepesi gibi bir çok projede rol aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.