Hava Durumu

#Hırsızlık

Medya Haber - Haberler, Son Dakika ve Gündem Gelişmeleri, Sağlık, Ekonomi, Siyaset, Yerel, Ulusal ve Global Anlık Haberler - Hırsızlık haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Hırsızlık haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Ev ve işyerlerine dadanan hırsızlar Asayiş ekiplerince yakalandı !. Haber

Ev ve işyerlerine dadanan hırsızlar Asayiş ekiplerince yakalandı !.

Mal varlığına karşı işlenen suçlarla mücadele kapsamında ilimiz merkezinde çeşitli tarihlerde meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili Niğde Asayiş Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda; •    On iki farklı Evden Hırsızlık olayı ile ilgili olarak olayları gerçekleştirdiği tespit edilen 20 (yirmi) şahıs yakalandı. Yakalanan şahıslardan 7’si çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı ve suça konu motosiklet, matkap ve kalorifer petekleri sahiplerine teslim edildi.  •    Beş farklı İşyerinden Hırsızlık olayı ile ilgili olarak olayları gerçekleştirdiği tespit edilen 8 (sekiz) şahıs yakalanarak haklarında gerekli işlemler yapılmış ve suça konu hızar makinesi sahibine teslim edildi.   •    Dört farklı Otodan Hırsızlık olayı ile ilgili olarak olayları gerçekleştirdikleri tespit edilen 4 (dört) şahıs yakalandı. Bu şahıslardan 1’i çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı ve suça konu kol saati ile usb kablosu sahibine teslim edildi.  •    Üç farklı Açıktan Hırsızlık olayı ile ilgili olarak olayları gerçekleştirdikleri tespit edilen 4 (dört) şahıs yakalandı. Şahıslar hakkında gerekli işlemler yapılarak suça konu malzemeler Motor hızarı, çuvallar içerisinde Pvc malzemesi sahiplerine teslim edildi.  •    İki farklı Suç Eşyasının Satın Alınması veya Kabul Edilmesi olayı ile ilgili 2 (iki) şüpheli şahıs yakalanarak haklarında gerekli işlemler yapılarak suça konu ses sistemi sahibine teslim edildi.  •    Bisiklet Hırsızlığı olayı ile ilgili olayı gerçekleştirdiği tespit edilen 1 (bir) şüpheli şahıs yakalanarak hakkında gerekli işlemler yapıldı ve suça konu bisiklet sahibine teslim edildi.  •    Motosiklet hırsızlığı olayı ile ilgili olarak suça konu motosiklet sahibine teslim edildi.  •    Oto Hırsızlığı olayı ile ilgili olayı gerçekleştirdiği tespit edilen 1 (bir) şahıs yakalanarak hakkında gerekli işlemler yapıldı suça konu oto bulunarak sahibine teslim edildi.  •    Hakkında Hırsızlık suçundan aranması bulunan bir şahıs çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı.

"Canımıza tak etti" Haber

"Canımıza tak etti"

Hırsızlık vakalarının ardından tekrar toplanan köylülür elektrik olmadığından dert yandılar. Elektrik olmadığı için ışıklandırma ve güvenlik kamerası sistemi kuramadıklarını belirten ahali, elektrik dağıtıcısı MEDAŞ'a başvuru yaptıklarını ancak bir sonuç alamadıklarını belirtiyorlar.  "Hangi yılda yaşıyoruz, elektriksiz köy olur mu ?" Çifteköy Köyü ile Ünlüyaka (Muradiye) Köyleri arasında bulunan ve köy merkezlerine yaklaşık 2 kilometre mesafede bulunan bağ evlerinde elektrik olmadığını belirten köylüler "Hangi yılda yaşıyoruz, elektriksiz köy olur mu ?" diye isyan ettiler.  "Canımıza tak etti bağ evlerini yakıp kameraya çekeceğiz" Bir haftada 16 bağ evinin soyulduğunu belirten köylüler, "Elektrik olsa ışıklandırma yapacağız, güvenlik kamerası koyacağız ama bu yıl olmuş hala elektrik yok. MEDAŞ'a başvuru yaptık ama bize dönmediler. Bizi yok saydılar. Kimseye derdimizi anlatamıyoruz en sonunda canımıza tak edecek bağ evlerini yakıp kameraya çekeceğiz" şeklinde konuştular.  "Kimse yok mu ?" Yaklaşık bir ay önce yaptığımız hırsızlık haberi üzerine köylüler haber merkezimizi telefon yağmuruna tutmuş, teşekkürlerini sunmuşlardı. Kimsenin kendileriyle ilgilenmediklerini belirten köylüler; "Ne hırsızlık bitti ne de elektrik geldi. Bu şehirde vatandaşı dinleyecek kimse yok mu?" dediler. Bağ evlerinin bulunduğu alanın hemen üzerinden elektrik hattı geçmesine rağmen köylülerin yoğun olarak yaşadığı bölgede elektrik hattı bulunmuyor.  26 Aralık 2022 tarihinde yapılan hırsızlık haberi için aşağıdaki fotoğrafa tıklayınız..  Haber Murat Karakaya

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.