Hava Durumu

#Atatürk

Medya Haber - Haberler, Son Dakika ve Gündem Gelişmeleri, Sağlık, Ekonomi, Siyaset, Yerel, Ulusal ve Global Anlık Haberler - Atatürk haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Atatürk haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

"5 Şubat 1934 tarihi onur günü olmuştur" Haber

"5 Şubat 1934 tarihi onur günü olmuştur"

VALİMİZ MUSTAFA KOÇ’ UN BÜYÜK ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ ÜN NİĞDE’ YE GELİŞİNİN 89. YIL DÖNÜMÜ MESAJI          Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün İlimize teşriflerinin 89. Yılını kutlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.     Tarihinde hiç işgal edilememiş olan ilimiz, milli mücadele döneminde Ülkemizin düşman işgalinden kurtulması için Ulukışla – Pozantı güzergahında Fransızlara karşı etkin bir mücadele vererek, geçit vermemiş, kahraman askerlerimize erzak ve lojistik desteği sağlayan, Niğde tümeni ve Niğdeliler Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün övgüsüne mazhar olmuş canları pahasına verdikleri mücadeleyle Niğde Anadolu’nun işgal edilemeyen sayılı şehirleri arasında yer almıştır.     Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün “Milli zaferin kazanılmasında en büyük dayanaklarımızdan birisiydi Niğdeliler, Niğdelileri her zaman sevmişimdir “diyerek övgüyle bahsettiği İlimiz için 5 Şubat 1934 günü, her zaman bir onur günü olmuştur.     Bugün bizlere düşen en önemli görev, atalarımızdan emanet aldığımız bu güzel vatanımızı geçmişte olduğu gibi bugün de muhafaza ve müdafaa ederek, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün açtığı yolda gösterdiği hedeflerde ilerleyerek, Türkiye Cumhuriyeti Devletini muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak ve aziz milletimize hizmet etmek için gece gündüz demeden çalışmaktır.     Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm Niğdelilere selam ve saygılarımı sunuyorum.  5 Şubat 1934 Niğde

KGK üyelerinden Anıtkabir ziyareti Haber

KGK üyelerinden Anıtkabir ziyareti

KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ve yönetim kurulu üyeleri Anıtkabir'i ziyaret ettiler. Genel Başkan Dim, konsey ve üyeler adına Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Atanın manevi huzurunda, Anıtkabir Özel Defteri'ne şükran ve minnet dolu ifadeler yazan Mehmet Ali Dim, “Ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu Büyük Atatürk, Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Küresel Gazeteciler Konseyi’nin üyeleri ile manevi huzurunda bulunuyoruz. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına girerken bize bıraktığın emaneti daha güçlü bir şekilde koruyup kollayacağımıza bir kez daha söz veriyoruz. Basının halkın sesi olduğu ve susturulmaması gerektiği yönündeki direktifiniz doğrultusunda çalışmalarımızı ve mücadelemizi sürdürüyoruz. Cumhuriyetimize yönelik her türlü tehdit ve saldırıya karşı, uluslararası platformlarda ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ ilkeniz doğrultusunda kamu diplomasisi çalışmalarımıza ve çabalarımıza hız verdik. Bu duygu ve düşüncelerle Küresel Gazeteciler Konseyi olarak miras bıraktığın Cumhuriyeti ve ilkelerini savunmaya devam edeceğimizi ifade etmek isteriz. Huzurunda saygıyla ve minnetle eğiliyoruz. Ruhun şad olsun ATAM.” ifadelerini kullandı.  KGK Genel Merkezi açılışı renkli geçti  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde Küresel Gazeteciler Konseyi'nin yeni genel merkezi de resepsiyonla açıldı. Açılışa Sabah Gazetesi köşe yazarı duayen gazeteci Yavuz Donat da katıldı. Repesiyonda davetlilerin yanı sıra eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ve eski Tarım Bakanı Mehdi Eker de yer aldı. "Hedefimiz 2023 yılı sonuna kadar 100 ülkede temsilci açmak" KGK yeni Genel Merkezi’nin hizmete girmesi ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gün nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşan Genel Başkan Mehmet Ali Dim, Türkiye’nin tüm illeri dışında 60 ülkede temsilci atandığını söyleyerek, “ 2023 yılsonuna kadar hedefimiz 100 ülkede temsilcilik açmak. Mesleki sorunların tespiti ve çözüm önerileri sunmanın yanında en önemli misyonlarımızdan birisi de kamu diplomasisi yürütmek. Bu kapsamda ortaya koyduğumuz tüm çalışmalarda ülkemizin uluslararası platformlarda haklı davasına destek verebilmek adına meslektaşlarımız aracılığıyla faaliyetler yürütüyoruz” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.