Hava Durumu

KGK üyelerinden Anıtkabir ziyareti

Küresel Gazeteciler Konseyi üyeleri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk kabrini ziyaret ettiler..

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2023 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2023 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
KGK üyelerinden Anıtkabir ziyareti

KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ve yönetim kurulu üyeleri Anıtkabir'i ziyaret ettiler. Genel Başkan Dim, konsey ve üyeler adına Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Atanın manevi huzurunda, Anıtkabir Özel Defteri'ne şükran ve minnet dolu ifadeler yazan Mehmet Ali Dim, “Ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu Büyük Atatürk, Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Küresel Gazeteciler Konseyi’nin üyeleri ile manevi huzurunda bulunuyoruz. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına girerken bize bıraktığın emaneti daha güçlü bir şekilde koruyup kollayacağımıza bir kez daha söz veriyoruz. Basının halkın sesi olduğu ve susturulmaması gerektiği yönündeki direktifiniz doğrultusunda çalışmalarımızı ve mücadelemizi sürdürüyoruz. Cumhuriyetimize yönelik her türlü tehdit ve saldırıya karşı, uluslararası platformlarda ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ ilkeniz doğrultusunda kamu diplomasisi çalışmalarımıza ve çabalarımıza hız verdik. Bu duygu ve düşüncelerle Küresel Gazeteciler Konseyi olarak miras bıraktığın Cumhuriyeti ve ilkelerini savunmaya devam edeceğimizi ifade etmek isteriz. Huzurunda saygıyla ve minnetle eğiliyoruz. Ruhun şad olsun ATAM.” ifadelerini kullandı. 

KGK Genel Merkezi açılışı renkli geçti 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde Küresel Gazeteciler Konseyi'nin yeni genel merkezi de resepsiyonla açıldı. Açılışa Sabah Gazetesi köşe yazarı duayen gazeteci Yavuz Donat da katıldı. Repesiyonda davetlilerin yanı sıra eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ve eski Tarım Bakanı Mehdi Eker de yer aldı.

"Hedefimiz 2023 yılı sonuna kadar 100 ülkede temsilci açmak"

KGK yeni Genel Merkezi’nin hizmete girmesi ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gün nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşan Genel Başkan Mehmet Ali Dim, Türkiye’nin tüm illeri dışında 60 ülkede temsilci atandığını söyleyerek, “ 2023 yılsonuna kadar hedefimiz 100 ülkede temsilcilik açmak. Mesleki sorunların tespiti ve çözüm önerileri sunmanın yanında en önemli misyonlarımızdan birisi de kamu diplomasisi yürütmek. Bu kapsamda ortaya koyduğumuz tüm çalışmalarda ülkemizin uluslararası platformlarda haklı davasına destek verebilmek adına meslektaşlarımız aracılığıyla faaliyetler yürütüyoruz” dedi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.