Hava Durumu

Yıkılan  binaların yerleşim alanları belli oldu

Bakan Kurum depremde yıkılan binaların yerleşim alanlarının belirlendiğini açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2023 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2023 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Yıkılan  binaların yerleşim alanları belli oldu

Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu deprem sonrası yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Kurum açıklamalarında çalışmaları titizlikle yürüttüklerini ve acil öncelikli binalardan başlanarak yıkımı da özenle gerçekleştirdiklerini söyledi.

Deprem bölgesinde yıkılan binalarla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Murat Kurum depremden etkilenen illerin yerleşim alanlarının belirlendiğini ve binaların 3-4 katı geçmeyip o şehrin kültür, gelenek ve göreneklerine göre planlanacağını söyledi.

Jeofizik ve jeoloji uzmanlarıyla çalışıldığını vurgulayan Kurum, sivil toplum örgütlerinin vatandaşın ihtiyaç ve talebine dikkat edildiğini, ayrıntılı mikro bölgeleme ve zemin etüt çalışmalarının yapıldığını da belirtti. Kurum açıklamalarının devamında ; "Bugün itibarıyla hemen hemen her ilimizde, depremden etkilenen illerimizde yerleşim alanlarına ilişkin yerler belirlendi. Cumhuriyet tarihimizin en büyük afet konut yapım seferberliğini yürüteceğiz." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.