Hava Durumu

Siyasetin sevilen isimlerinden Hafız Yılmaz hayatını kaybetti.. 

Uzun yıllar Büyük Birlik Partisi'nde siyaset yapan Hafız Yılmaz, 25 Ocak 2023 günü tedavi gördüğü Kayseri'de hayatını kaybetti. 

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2023 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2023 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Siyasetin sevilen isimlerinden Hafız Yılmaz hayatını kaybetti.. 

"Hafız başkan" çok sevdiği Muhsin başkanına kavuştu 
Gençlik yıllarından bu yana; 2009 yılında helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte Büyük Birlik Partisi'nde siyaset yapan Hafız Yılmaz, akciğer kanseri ile mücadele ediyordu. Niğde'de de uzun yıllar ikamet eden Yılmaz, cana yakın kişiliğinin yanısıra sempatik ve güleryüzlü olması ile tanınıyordu. 
Karataş: Derviş ruhlu yardımsever bir yiğitti 
Hafız Yılmaz'ın vefat haberini yakın dostu ve çalışma arkadaşı Büyük Birlik Partisi Niğde İl Başkanı Bünyamin Karataş duyurdu. Karataş paylaşımında; "Hafız Yılmaz abi geçti bu dünyadan derviş ruhlu yardımsever yiğit  bir arkadaşımızdı.. Rabbim rahmetiyle muamele eylesin.." sözleri ile duygularını dile getirdi. 


Hafız Yılmaz tedavi gördüğü Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetti. Yılmaz'ın cenazesi dün memleketi Kayseri'de defnedildi. 

Yılmaz'ı yakından tanıyan Turgut Tamer Hatipoğlu da duygularını şu sözlerle dile getirdi; 

Yıl 2005…

Bir avuç inanmış genç, Muhsin başkandan aldığımız işaretle Niğde’de kısıtlı imkanlarla Alperen Ocaklarını kurmuştuk.

İlk tanıştığımız kişi Hafız abiydi.

Bir markette çalışıyordu.

Ziyaretine gittiğimizde bize; “Ocağın çayı, şekeri bitince bana gelin ve her ay bana 20 dergi getirin.” diye tembihlemişti.

Çay ve şekeri market sahibi bağışlıyor, dergileri de satıyor sanıyorduk. Aylar sonra fark ettik ki, Hafız abi asgari ücretle çalıştığı markete çay şeker parasını kendi ödüyormuş. Dergileri de cebinden alıp hediye ediyormuş.

Böyle güzel yürekli bir insanı kaybettik.

Ruhu için fatiha…


 

Medya Haber Sitesi Haber Müdürü Murat Karakaya da Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde okuduğu yıllarda "Hafız Başkan" ile anılarını şöyle dile getirdi; 

"Kendisini görünce kaçardık !" 

"Niğde'de başlayan tanışıklığımız o yıllarda ikamet ettiği Kayseri'de daha ileri bir düzeye çıkmıştı. Ev arkadaşım Trabzonlu Kadri Köse ile birlikte Kayseri Talas'ta bulunan çay bahçesinde sohbet ederdik. Kendisi cana yakın, milliyetçi dünya görüşüne sahip ancak farklı düşüncelere de saygılı bir insandı. Sohbet ettikçe ekonomik imkanlarının kısıtlı olduğunu anlamıştık. Çay bahçesine oturmadan önce kontrol eder 'Hafız Başkan' orada değilse otururduk. Adeta kensinden kaçardık. Çünkü imkanları olmamasına rağmen çay ısmarlar, sigara alır, yemek söylerdi. Sigaramızın olmadığını gördüğü bir gün, bir süreliğine ortadan kayboldu. Sonradan anladım ki yakın mesafede bulunan bir arkadaşından borç almış bize getirmişti. 

Kendisine yük olmamak için kredi-burs aldığımız zamanlarda arar sohbet ederdik. Farklı dünya görüşünden arkadaşlarımız da vardı. Ancak siyasi görüşünü dayatmaz kendi hayat tecrübelerinden kıssalar anlatırdı. "Hafız Başkan"  onu tanıyanlar için saf, temiz, aynı zamanda hayat dolu bir insanının varlığını bilmenin rahatlığını veriyordu. Arkadaş grubumuzda çok sevilir saygı duyulurdu. Memleket meselelerine çok duyarlıydı. Okul yıllarından sonra bir kaç kez gittiğim Kayseri'de yine görüşmüş sohbet etmiştik. Son yıllarda görüşememiştik ama saatler süren sohbetlerden geriye anılar kaldı. Kendisine Allahtan rahmet sevenlerine başsağlığı diliyorum.."

Haber Murat Karakaya 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.