Hava Durumu

Niğdeli Ferit Şahenk'ten rekor bağış !.

Tüm televizyonlarda canlı yayınlanan "Türkiye Tek Yürek" isimli yardım kampanyasında 115 milyardan fazla bağış toplandı.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2023 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2023 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Niğdeli Ferit Şahenk'ten rekor bağış !.

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli 9 saat arayla meydana gelen 2 büyük depremle sarsıldı. Depremin ardından çeşitli kurum kuruluş ve STK'larca yardım kampanyası düzenlendi. Kampanyaların ardından yapılan dün akşam saatlerinde tüm televizyon ekranlarından yayınlanan Türkiye Tek Yürek kampanyası damga vurdu. 

Yaklaşık 115 milyar lira bağışın toplandığı yardım kampanyasına bir çok iş insanı yüklü miktarda bağış yaparken, Niğdeli Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk de rekor bağışta bulundu. 

Doğuş Holding adına toplam 1 milyar lira bağış yaptı 

Ferit Şahenk yaptığı konuşmasında; "Depremin ilk gününden bu yana afet bölgesindeyiz. Acil ihtiyaçların yanında uzun vadeli planlamalarımız da devam etmekte. Bizler 1 milyar bütçe ayırdık, bu gece için eşit şekilde bölünmek üzere 500 milyon lira  AFAD ve Kızılay'a  bağışlıyoruz" dedi. 

Şahenk, dün gece düzenlenen kampanya için 500 milyon lira yardım yaptığını açıkladı. Ayrıca 500 milyon lirayı da çeşitli projelerle kullanacaklarını açıkladı. 

1964 Niğde doğumlu Ferit Şahenk'in babası Ayhan Şahenk 2001 yılında hayatını kaybetmişti. 1929 Niğde doğumlu baba Şahenk'in mezarı Niğde'de bulunuyor. 

Ayhan Şahenk 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.