Hava Durumu

Niğde Müzesi aylardır kapalı

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen binalardan olan Niğde Müzesi, 20 Aralık 2023 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı kararı ile ziyarete kapatıldı. Müzenin ne zaman açılacağı ise hala belli değil.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2024 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2024 14:26
Kaynak: Mustafa Altıner
https://www.medyahabersitesi.com
Niğde Müzesi aylardır kapalı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden dolayı hasar aldığı belirtilen Niğde Müzesi, 20 Aralık 2023 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı kararı ile ziyarete kapatıldı. Konu ile ilgili Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü resmi sitesinden yapılan açıklamada, "Niğde Müzesi, bakanlığımız emri ile yeni bir müze binası yapılıncaya kadar ziyarete kapatılmıştır" ifadeleri yer aldı. Yaklaşık 3 aylık bir zaman diliminin geçmesine rağmen, Niğde Müzesi'nin akıbetinin ne olacağı hala belli değil. İlgili kuruluşlardan açıklanan resmi belgelere göre Niğde Müzesi binası, ağır değil orta hasarlı. Meydana gelen depremden hasar alan binanın ise neden 10 ay sonra hasar aldığı gerekçesi ise kapatıldığı merak konusu. 

Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada yeni bir bina yapılıncaya kadar kapalı kalacağı belirtilen Niğde Müzesi için yeni bina yapımı ise 2024 Yılı Yatırım Programı’nda bulunmuyor.

Niğde Müzesi, içinde barındırdığı eşsiz eserlerle adından söz ettiriyor. Milattan önce 1. yüzyıl’a kadar uzanan tarihi eserleri, mumya ve Niğde Steli gibi dünya çapında eşsiz eserlere ev sahipliği yapan Niğde Müzesi’nin ne zaman açılacağı ise belirsizliğini koruyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.