Hava Durumu

HAARP PROJESİ NEDİR?

Türkiye'de yaşanan depremler sonrası sosyal medyada "HAARP nedir? HAARP'la yapay deprem mümkün mü?" sorularının cevabı merak edilip araştırılmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2023 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2023 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
HAARP PROJESİ NEDİR?

 High Frequency Active Auroral Research Program ya da kısaca HAARP, Türkçe karşılığı "Yüksek Frekanslı Etkin Güneşsel Araştırma Program"ı olarak bilinen, Amerika Birleşik Devletleri'i tarafından geliştirilen bilimsel bir projedir. Amerikalı mucit Nikola Tesla tarafından temelleri atılan teknoloji günümüzde halen kullanılmaya ve deneylere konu olmaya devam ediyor. Günümüzde HAARP; ABD Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Alaska Üniversitesi tarafından ortak yürütülen bir çalışma. 21. yüzyılda çağımızın en üstün "SAVAŞ" teknolojisi olarak da görebileceğimiz bu proje, elektromanyetik sinyallerle çok büyük enerjileri kontrol etme mantığını taşıyor.  Türkçe karşılığı Yüksek Frekans Aktif güneşsel Araştırma Programı olan bu sistem; yüksek enerjiler kullanarak aktif ve güçlü radyo dalgaları oluşturarak bir enerji meydana getiriyor.1997 yılında projenin son safhası tamamlandığında,3 milyar wattlık bir güçten fazla enerjiyi atmosferin üst katmanlarına yaymak için dizayn edilmiş güçlü bir verici inşa edilmişti. Proje dünyanın en büyük "iyonosfer ısıtıcısını" içeriyordu ve iyonosferin ısıtılması yoluyla VLF yani "çok düşük frekans" dalgaları üretilmekteydi. Bu amaçla" yüksek frekans bazlı bir radyo vericisi" kurulmuş ve 72 fit yüksekliğinde 180 kule inşa edilmişti. 

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı yani kısaca Pentagon'un kontrolünde ve ABD ordusunun hizmetinde olan HAARP teknolojisi ile yapılabilecek birçok şey olduğu biliniyor. Bu konuda da farklı görüşler mevcut olsa da, yıllar önce ünlü jeofizikçilerden Prof. Gordon J.F.MacDonald HAARP teknolojisi ile yapılabilecekleri şöyle sıralamıştı;

-İklimler değiştirilebilir

-Kutuplar eritilebilir veya yerinden oynatılabilir

-Ozon tabakası ile oynanabilir

-Deprem yaratılabilir

-Okyanus dalgalarını kontrol edilebilir

-Dünyanın enerji alanları ile oynayarak, insan beyni kontrol altına alınabilir, radyasyon yaymayan termonükleer patlama bile yapılabilir.

Yetkililere göre HAARP projesinin amacı füzeleri havada imha etmek, toprağın altını incelemek, denizaltılarla haberleşmeyi kolaylaştırmak, ve büyük bir alandaki tüm haberleşmeyi kesmek. Amerikanın en ünlü jeofizikçilerine göre ise bu teknoloji iklimleri değiştirmek, ozon tabakası ile oynamak, deprem yaratmak, radyasyon yaymayan termonükleer patlamalar yaratmak gibi etkilerede sahip.

Türkiye'de yaşanan Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7.4 şiddetindeki depremin ardından çevre illerde de depremler meydana geldi. Birçok can kaybının olduğu üzücü olayda vatandaşlar sosyal medyada araştırmalara konuylu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yayınladığı mesajında; ''Vatandaşlarımızın sosyal medya başta olmak üzere çeşitli mecralarda kasıtlı ya da kasıtsız olarak paylaşılan asılsız bilgilere itibar etmemeleri, doğru bilgi için resmî kaynakları takip etmeleri büyük önem arz etmektedir.'' dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.