Hava Durumu

Gürer: 400 bin atama yapılmalı !..

CHP Milletvekili Gürer, atama bekleyen sağlıkçıların taleplerini Melis gündemine getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2023 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2023 10:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Gürer: 400 bin atama yapılmalı !..

Gürer: “Sağlık alanında bekleyen 400 bin kişinin ataması yapılmalıdır”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda söz alarak, sağlık alanında atama bekleyen 400 bin kişinin talebini gündeme getirdi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 35 bin mezun veren optisyenler için sadece 20 kişilik kadro açılmış olmasını da eleştirerek, her branştaki atamanın mezun sayısına orantılı bir şekilde yapılması gerektiğini belirtti.

"42 BİN 500 KİŞİ ATANACAKTI"

Sağlık Bakanlığının 2022 yılında duyurduğu atamanın yarısının bile gerçekleşmediğini anlatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “ 42 bin 500 sağlıkçı ise söz verildiği hâlde hâlen atanmadı. 2023 yılında farklı branşlarda sağlıkçıların ataması yapılmalıdır” diye konuştu.

"35 BİN MEZUNA KARŞILIK 20 ATAMA"

Optisyenlik bölümü mezunu sağlıkçıların göz anatomisi, göz fizyolojisi, göz hastalıkları, reçete ve lensler hakkında eğitim alan, göz sağlığı bilgisi konusunda donanımlı sağlık teknikerleri olduğuna dikkat çeken CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “2022 yılında 20 kişilik kontenjan tanınan optisyenlerin 35 bin mezun ve okuyanlar da dikkate alınarak atama sayısı artırılmalıdır” şeklinde konuştu.

"90 BİN TIBBI LATORAVUTAR TEKNİKERİ DE ATAMA BEKLİYOR"

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, optisyenler gibi diğer branşlarda da mezun sayısıyla orantılı atamalar yapılması gerektiğine değinerek, “90 bin mezunu olan tıbbi laboratuvar teknikerleri için de atama sayısı mezun sayısına orantılı olarak artırılmalı, sağlıkta bekleyen 400 bin kişinin bu beklentisi sona erdirilmelidir. Atanmaları sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.