Hava Durumu

Erzincan'da maden sahasındaki arama çalışmaları sürüyor

Erzincan'da dün yaşanan toprak kayması sonucunda kaybolan 9 işçi için arama çalışmaları devam ediyor. İşçilerin aileleri, sevdiklerinin güvenli bir şekilde bulunması için umutla bekliyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son açıklamasında işçilerden 5'inin konteynerde, 3'ünün aynı araçta ve birinin ise kamyonda olduğunu belirtti. Ayrıca, soruşturma kapsamında maden saha sorumlusu dahil olmak üzere 4 kişi gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2024 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2024 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Erzincan'da maden sahasındaki arama çalışmaları sürüyor

Erzincan'da yaşanan toprak kayması, Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 2010 yılından itibaren altın üretimi yaptığı Çöpler'deki maden sahasında meydana geldi. Heyelan, dün saat 14.28'de Eski Değirmen mevkiinde gerçekleşti. 200 metre yüksekliğinde biriktirilmiş toprağın yaklaşık 10 milyon metreküp kütlesi hareket etti ve yaklaşık 800 metrelik bir alanı etkiledi. Bu büyük olayda altında kalan 9 işçinin bulunması için Erzincan Jandarma, AFAD ve sağlık ekipleri seferber edildi.

Bölgedeki kurtarma çalışmalarına AFAD, JAK, TSK, Emniyet Genel Müdürlüğü, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan toplam 827 personel katılıyor. 5 dron, 2 kimyasal biyolojik ve nükleer araç, 5 metale duyarlı radar cihazı ve 5 kurtarma köpeğiyle birlikte ekipler, yoğun bir çaba içinde çalışmalarını sürdürüyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.