Hava Durumu

Dim: Ankara'da genel merkez, İstanbul'da ofis 79 il 62 ülkede temsilcimiz var 

Küresel Gazeteciler Konseyi Niğde İl Temsilcisi, Medya Haber Sitesi Genel Yayın Yöntemeni ve Kent Türk Televizyonu Niğde sorumlusu Şerife Türkeş, Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim'i Ankara'da ziyaret etti. 

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2023 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2023 18:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Dim: Ankara'da genel merkez, İstanbul'da ofis 79 il 62 ülkede temsilcimiz var 

KGK Genel Merkezi'nde yapılan görüşmede, konseyin gelişim sürecini ve yaklaşık 3,5 yılda sağladığı başarıyı anlatan Mehmet Ali Dim, Şerife Türkeş'e özel açıklamalarda bulundu. 
"Nicelik değil nitelik önemli"
Küresel Gazeteciler Konseyi'nin gelişim sürecini anlatan Genel Başkan Dim, 2019 Ocak ayında Cumhurbaşkanı kararnamesi ile kurulan konseyin bugün itibariyle Ankara'dan genel merkezi İstanbul'da ofisi 79 il ve 62 ülkede temsilcilerinin olduğunu belirtti. Her ilden ince eleyip sık dokuyarak üye alındığını dile getiren Genel Başkan Dim: "Üye sayısında nicelik değil nitelik önemli, çok sayıda başvuru var." dedi. 
"Kamu kaynaklarını kullanmıyoruz"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun destekleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'in imzasıyla 2019 yılı Ocak ayında kurulan konseyin yakın zamanda 100 ülkede temsilcisinin olmasının hedeflendiğini belirten Dim; kamu kaynaklarının kullanılmadığını, giderlerin konseyin kaynaklarından oluşturulduğunu söyledi. Uluslararası projelerde konaklama ve ulaşım bedellerinin, kamu diplomasisine faydayı ise devlet tarafından karşılandığına değinen Dim, Kamu Diplomasisine destek olmak için Medya Diplomasisi yaptıklarını belirtti. 
"Ermeni ve Azerbaycanlı gazetecileri bir araya getireceğiz"
Ermenistan ve Azerbaycanlı gazetecileri gergin ortamın yumuşatılması adına Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te bir araya getireceklerini belirten Dim; "Her iki ülke toplumunda oluşan gerginliğin medya üzerinden yumuşatılmasını sağlayabilirsek ne mutlu bizlere. Bu da bir kamu diplomamasi faaliyeti." 

KGK Genel Merkezinde yapılan söyleşide eski Devlet Bakanı Akın Gönen de bulundu. Gönen ile ilgili olarak içeriği ilerleyen günlerde sizlerle buluşturacağız.. 
Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim'in açıklamalarının tamamını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.. 
 

Haber Murat Karakaya

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.