Hava Durumu

Allah ıslah etsin !.

İsveç'in başkenti Stockholm'de Kuranı Kerim yaktı. Türk Büyükelçiliği önünde yapılan eylem polis korumasında gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2023 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2023 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Allah ıslah etsin !.

Danimarka'nın provokatif Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan önceden planladığı şekilde Müslümanların kutsal kitabı Kuranı Kerimi yaktı. 

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığının uyarılarına rağmen gerçekleşen eylem İslam dünyasında tepkiye neden oldu. 

Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklama ile saldırıyı kınadı 

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Ülkemizin tüm uyarılarına rağmen, İsveç’te bugün (21 Ocak) kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim’e karşı yapılan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz. Müslümanları hedef gösteren ve kutsal değerlerimize hakaret eden bu İslam düşmanı provokatif eyleme ifade özgürlüğü adı altında izin verilmesini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Çünkü bu bir nefret suçudur."

Daha önce de yaptı 

Rasmus Paludan Danimarkalı-İsveçli bir politikacı ve avukattır. 2017'de kurduğu Danimarka'daki aşırı sağcı siyasi parti Stram Kurs'un lideridir. Paludan, Kuran'ın yakıldığı birkaç etkinlik düzenledi. Bunun sonucunda bazı şiddet ve arabaların yakılmasıyla dikkat çeken karşı protestolara yol açtı.

Rasmun Paludan, polisin sadece izlediği çirkin saldırının ardından böyle görüntülendi.. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.