Hava Durumu

30 bin Suriyeli ülkesine döndü

Deprem bölgesinden son durumu açıklayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar  30 bin Suriye’li ülkesinde döndü dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2023 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2023 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
30 bin Suriyeli ülkesine döndü

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem  çevre bölgelerden hissedilerek 11 ile zarar vermiş, illerde hasar ve yıkıma sebep olmuştu. Bölgede halen çalışmalar sürüyor.

Deprem bölgesinde bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar deprem bölgesi ile ilgili son durumu açıkladı.

Bölgede çalışmalar sürüyor, Mehmetçik ise bölgede hem güvenliği sağlıyor hem de çadır kent kurumuna, koli dağıtımına yardım ediyor, canla başla çalışıyor.

“Her Şey Kontrol  Altında”

Suriyeli  göçmenleri yağma hareketine açıklık getiren Akar yaptığı açıklamalarda; “Burada biz bu işin kaynağını öğrenmek için bizzat raporlarını aldık. Hudut birlikleriyle konuştuk, hudut karakollarıyla konuştuk, vatandaşlarla konuştuk. Burada kesinlikle böyle bir şey olmadığını söylüyorlar. Zaten bizim bildiğimiz konulardı. İHA'larımızla hudut sürekleri kontrol altında. Böyle bir şey söz konusu değil.” dedi.


30 Bin Suriyeli Kendi Evine Döndü
Akar açıklamalarında her şeyin kontrol altında olduğunu vurgulayarak; “Normal yollardan, hudut kapısından buradaki Suriyeli vatandaşlar, evini kaybetmiş, çocuğunu ve yakınlarını kaybetmiş. Bu duygular içinde kendileri gönüllü ve güvenli şekilde kendi topraklarına dönmek istiyorlar. Gerekli prosedürler tamamlandıktan sonra Suriyeli vatandaşlar kendi evlerine döndüler. Bu rakam 30 bine çıktı. Bunun dışında bu tarafa doğru gelmek, sınırlardan geçmek asla söz konusu değil. Her şey kontrol altında.” ifadelerinde bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.