Hava Durumu

2022 yılında 50 bin ton asfalt döşendi !.

2022 yılında Niğde Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri 146.000 metre kare parke ve 52.000 mtül bordür döşedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2023 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2023 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
2022 yılında 50 bin ton asfalt döşendi !.

2022 yılında il genelinde 37.416 ton atılırken Amas Mevkiinde ise 11.300 ton asfalt atılarak bu yıl içinde 50 bin ton sıcak asfalt atılmış oldu.
Belediyenin 2019-2022 yılları arasında yaptığı asfalt, parke taş ve tretuvar yatırımları sayesinde Niğde altyapı bakımından Avrupa kentlerinden farksız bir görünüm kazandı. Yol ve kaldırımların onarım ve bakımı aralıksız olarak sürdürülürken, şehrin birçok noktasında asfalt ve yol çalışması yapıldı.
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “Şehrimizin tarihinde bu yıl döşediğimiz parkelerle yeni bir rekora imza attık, buradan tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, inşallah şehrimizi en güzel yerlere getireceğiz” ifadelerini kullandı. 
YENİ YOLLAR VE KAVŞAKLAR 
Niğde Belediyesi tarafından büyüyen şehrin ihtiyaçları gözetilerek yeni yollar ve yeni kavşaklar açıldı.  “Göreve geldiğimizden bu zamana kadar yepyeni yollar ve kavşaklarla şehrimizin dört yanını en güzel şekilde imar ediyoruz “diyen Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “yeni yollar ve kavşaklarla şehrimizin dört yanında ulaşımı rahatlatacak projelerimizi uyguluyoruz. “dedi.
35 METRELİK YOL
Bor yoluna alternatif olacak ve hafif raylı sistemin alt yapısını oluşturacak olan 35 metrelik yol çalışmasının devam ettiğini ifade eden Başkan Özdemir; “hem yeni kavşaklarla hem yeni yollarla hem de üst ve altgeçitlerimizle şehrimizi en güzel şekilde donatmaya devam ediyoruz” dedi. 
18 METRELİK YENİ YOL 
Niğde Belediyesi, DİTAŞ üst geçidi ile Patates Araştırma Enstitüsü’nün arkasındaki yola alternatif 18 metrelik yeni bir yolu şehrin hizmetine sunarken aynı zamanda eski yolun asfaltını da yenileyerek burada çevre ve kaldırım düzenlemesi yaptı. 
Altyapı ve üstyapı çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Niğde Belediyesi, gelişen dönüşen ve büyüyen şehrin ihtiyaçları doğrultusunda yeni yollar açmaya ve mevcut yolların trafik yükünü azaltmaya çalışırken diğer taraftan da eski yolları yenileyerek buraların çevre düzenlemesini yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda Niğde’nin önemli bağlantı noktalarından birisi olan Ditaş üst geçidi ile Efendibey Mahallesi’ni birbirine bağlayan yola paralel yeni bir yolu hizmete kazandırdı. Eski yolun ise asfaltını ve kaldırımlarını yenileyerek bu bölgenin uzun vadede yol problemini çözmüş oldu. 
ÜST GEÇİTLER VE ALTERNATİF YOLLAR
Göreve geldiklerinden bu zamana kadar şehrin birçok noktasına yeni yollar ve üstgeçitleri kazandırdıklarını söyleyen Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “Şehrimizde uzun yıllardır gündeme getirilen ve bir türlü yapımları gerçekleştirilmeyen tren yolu üst geçitlerini inşa ettik. Bir alt geçit ve üç üst geçit projeleriyle şehrimizin kanayan yarası olan ve her yıl birçok vatandaşımızın ölümüne sebep olan demir yolu geçiş sorununu çözüme kavuşturduk. Niğde’nin önemli akslarından birisi olan Eski Kayseri Yolu ile Niğde Evleri’ni ve Efendibey Mahallesi’ni birbirine bağlayan Ditaş Kavşağı tren yolu üst geçidinin ardından, Devlet Bahçeli Çevre Yolu tren yolu üstgeçidini açtık. Sonrasında İl Özel İdaresi önü ile Şehirler Arası Otobüs Terminaline giden yolu kapsayan, demiryolu üst geçidi ile trafik yoğunluğunu azaltıp güvenliği artıracak olan Özel İdare Kavşağı Üst geçidini de hizmete soktuk. Yeni Sanayi Sitesi, Mobilyacılar Kooperatifi, Gıda Toptancıları, Kamyon Garajı ve Yeni Sanayi Sitesi ile Ata Sanayi Sitesini alt geçitle birbirine bağlayan ve Ata Sanayi ile Yeni Sanayi Sitesi arasındaki trafik akışını düzenleyen alt geçit çalışmasını yaptık, amacımız kalıcı eserler bırakmaktır “ifadelerini kullandı. 
EKİPLERİMİZ KOORDİNELİ ÇALIŞIYOR 
Ekiplerin gittikleri noktalarda koordineli çalıştıklarını söyleyen Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “bizim için senkronize olmak birlikte hareket etmek olmazsa olmazlarımızdandır. Arkadaşlarımız bir noktaya girdikleri zaman bütüncül bir şekilde meseleyi ele alıyorlar. Evet, ekiplerimiz çoğu noktada altyapı ve üstyapı hizmetlerini uzun yıllar boyunca hizmet verecek şekilde yenilediler ve yenilemeye devam ediyorlar.” dedi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.