Hava Durumu

Genel Kurul toplanıyor. EYT Yasalaştırılacak

TBMM’de deprem nedeniyle verilen ara bitiyor. İlk olarak EYT yasalaştırılacak

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2023 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2023 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Genel Kurul toplanıyor. EYT Yasalaştırılacak

Genel Kurul 28 Şubat'ta toplantı düzenleyecek.

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan’da meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin 11 ili etkilemesi ve Türkiye'ye asrın felaketini yaşatması nedeniyle TBMM’deki bütün çalışmalara 3 hafta ara verilmişti.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda TBMM'de çalışmalara deprem nedeniyle 3 hafta ara veridiğini şu sözleriyle paylaşmıştı;  "Milletvekillerimizin büyük bir çoğunluğunun deprem bölgesinde olması sebebiyle siyasi partilerimizin mutabakatı ile TBMM çalışmalarına 28 Şubat 2023 tarihine kadar ara verilmesi kararlaştırılmıştır. Geçmiş olsun Türkiyem."

3 hafta aranın ardından çalışmaların başlayacağı TBMM’de ilk olarak emekilikte yaşa takılanlarla ilgili teklif ele alınacak. Milyonlarca EYT’linin beklediği teklif 28 Şubat'ta yapılan toplantıda yasalaştırılacak.

EYT teklifinde herhangi bir değişiklik yapılmayacak.1999 ve öncesi girişi olanlar emekli olabilecek.Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından başvurular alınacak ve ilk maaşlar Nisan ayında yatırılacak.   

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.