Hava Durumu

Siyaset sahnesi kızışıyor !.

14 Mayıs 2023 tarihinde seçimlerin yapılmasına kesin gözüyle bakılırken, son yapılan grup toplantılarında sertlik dozunun da arttığı gözlendi.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2023 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2023 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Siyaset sahnesi kızışıyor !.

Erdoğan: "BAY BAY KEMAL" 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ak Parti Grup Toplantısında, kendisinin kullandığı ve Kılıçdaroğlu tarafından da kullanılan "Bay Kemal" hitabını "Bay Bay Kemal" olarak güncelledi. 

"CHP'nin başındaki zata zaman zaman istihza ile yerli ve milli vasıflara sahip olmadığına işaretle 'Bay Kemal' diye hitap ediyoruz. Bu zat, cumhurbaşkanı adaylığına niyetlenince kendine akıllı uslu bir sıfat aramak yerine, sonundaki ünlemi anlamadan 'Bay Kemal' ifadesini sloganı haline getirmiş. Biz muhatabımızı tanıyoruz. Adaylığını zor yetiştirecek. Slogandı, programdı, vizyondu... Onları hiç yetiştiremez.

Memleketin her işi gibi muhalefetin adayının sloganını bulmak da bize kaldı. Madem 'Bay Kemal' bu ifadeyi o kadar sevdi, öyleyse kendisine bundan sonra kullanabileceği yeni sloganını da vereyim: Bay bay Kemal. Alsın, tepe tepe kullansın. Telifini de istemeyiz. Bizden yana helali hoş olsun." 

Kılıçdaroğlu: "BEN KEMAL GELİYORUM" 

Kılıçdaroğlu, Yeşilçam filminde Cüneyt Arkın'ın canlandırdığı "Kemal" karekteri ile özdeşlik kurarak yaptığı "Ben Kemal. Geliyorum" söylemi ile siyasetin gündemini oluşturdu. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Seçimin ertesi gününde onların telefonları acı acı çalacak, açtıkları telefonların ucunda bir ses duyacaklar, 'Ben Kemal, geliyorum' "ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun bu söylemi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağı şeklinde yorumlandı. 

Akşener: "GERİ SAYIM BAŞLADI" 

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM'deki grup toplantısına katıldı.

Geri sayımın başladığını ve iktidarın değişeceğini dile getiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: 

"Bu mücadele; Batılın karşısında, hakkın mücadelesidir. Bu mücadele, haramın karşısında, helalin mücadelesidir. Bu mücadele, zulmün karşısında, istiklalin mücadelesidir.

Bu mücadele, istibdadın karşısında, hürriyetin mücadelesidir! Ve bu kutlu mücadele hiçbir kaprise, hiçbir inada kurban edilemez!

Hiçbir şahsi hırsa, hiçbir koltuk hesabına feda edilemez! Milletin iradesi dışında, hiçbir iradeye boyun eğmez!

Biz, Millet İttifakı’nı, ferasetle, feragatle, fedakarlıkla kurduk. İstibdat zincirlerini kırmak, umudu yaşatmak için kurduk. Türkiye’ye, hak ettiği istikbali sunmak için kurduk.

Kimse merak etmesin. Kazanana kadar da buradayız. Hiçbir yere gitmiyoruz! Sandık ufukta gözüktü. Geri sayım başladı."

Bahçeli: "ALAYINIZI ÇILGINA DÖNDÜRECEĞİZ" 

MHP Grup toplantısında gündeme ilişkin konuşan Bahçeli, Erdoğan'ın adaylığından, istifa eden partililere, anketlerden, seçimlere kadar birçok konuya değindi: 

"Sayın Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığı bal gibi buz gibi anayasaya uygundur, ahlaken ve hukuken de meşrudur.

Bıyığını kesmiş ayrılanlar varmış. Hiç olmayanların yokluğundan şikayet edecek değiliz. İşimize, önümüze bakıyoruz, yolumuza devam ediyoruz. Damarımıza basanlarla, kurumsal kimliğimize saldıranlarla hesaplaşacağız.

Kiralık anket şirketleri; Amasya’ya baktınız mı? Henüz yeni başlıyoruz, alayınızı birden çılgına döndüreceğiz. 14 Mayıs 2023 tarihine kadar konuşacaklarını konuşsunlar, sonra sıra Türk milletine gelecektir."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.