Hava Durumu

Kızılay çağrı yaptı! Kan stokları tükenmek üzere

Türkiye Kızılay Derneği, "kan stoklarının alarm verdiğini açıklayarak acil kan verme çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2023 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2023 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Kızılay çağrı yaptı! Kan stokları tükenmek üzere

Türkiye Kızılay Derneği'nden önemli çağrı geldi. Ulusal kan stoklarının asgari seviyenin altına düştüğü açıklanarak vatandaşlara kan verme çağrısında bulundu.

Türk Kızılay Kan Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Saim Kerman, kurumun sosyal medyada yapmış olduğu, "Ulusal kan stoklarımız asgari seviyenin altına düşmüştür" çağrısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Dr. Kerman, Türkiye'nin minimum kritik stokunun 52 bin ünite olduğunu söyleyerek, "Her sene ramazan ayında genel olarak ve ayrıca temmuz, ağustos aylarında, kan stokumuz özellikle düşmeye başlıyor. Bunun farklı nedenleri var. Özellikle iklim koşulları gibi. Ama ramazan ayında özellikle insanların orucum bozulur diye korkmalarından kaynaklanan sebeplerle veya güçsüz kalırım, hastalanırım gibi endişelerle doğal olarak bir kaçınmaları söz konusu. Bu ramazanda da yine böyle oldu" dedi.

Kızılay yaptığı açıklama ile kan bağışı için çağrıda bulundu

Kızılay'ın resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Ulusal kan stoklarımız asgari seviyenin altına düşmüştür. Kan bekleyen hastalarımızın mağduriyet yaşamaması için tüm vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz” denildi.

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

“Ulusal kan stoklarımız asgari seviyenin altına düşmüştür. Her yıl ramazan ayında yaşanan kan bağışlarındaki düşüş, afet illerimizde kan bağışı alınamaması, ancak ihtiyacın sürmesi, ülkemizdeki tüm hastanelerde kan ihtiyacının artması sonucu kan stoklarının azalması nedeniyle kan bekleyen hastalarımızın mağduriyet yaşamaması için tüm vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz. Kızılay, ulusal güvenli kan temininden sorumlu tek kuruluştur.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.