Hava Durumu

Kan grubunuz karakterinizi belirliyor!

Kan grubunun kişilik özellikleri üzerinde etkisi olduğunu biliyor muydunuz?

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2023 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2023 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Kan grubunuz karakterinizi belirliyor!

A, B, 0 ve AB olmak üzere toplamda 4 adet birincil kan grubu bulunmaktadır. Her kan grubunun kişilik üzerinde, olumlu ve olumsuz etkileri bulunurken bu etkiler kişilerde baskın etkiler gösterebilmektedir. Peki kan grupları kişiliklerimizi nasıl etkiliyor? Hangi kan grubu en güçlü özelliklere sahip? Sizler için derledik...

A KAN GRUBU

A kan grubuna sahip insanlar; hasas, duygusal ,işbirlikçi, tutkulu ve zekidir. Çok fazla sabırlıdırlar. Sadık ve barışı seven yapıları ise huzurlu bir karakter sunar. Fakat bazı durumlarda bu insanlar, aşırı duyarlı hale gelebilirler. Toplumun koyduğu kuralları çiğnemekten hoşlanmayan, görgü ve sosyal standartları önemseyen insanlardır. Kalabalık toplumlarla ve kırsal yaşamın gerginlikleriyle baş edebilmek için ortaya çıkmıştır. Bu grubun psikolojik özelliklerinden bazıları, kalabalık çevrelerin kitlesel ihtiyaçlarına katlanmakla oluşmuştur. Bu yüzden uyumlu bir yaradılışları vardır. Hisleri kuvvetlidir. Araştırma yapmaktan hoşlanan insanlar bu kan grubunu taşır. Dış dünyalarındaki tüm değişikliklere duyarlıdırlar. Bu aşırı duyarlılıkları, çevreleriyle çatışma içerinse girdiklerinde ters tepmekte ve bu gruptaki insanlar içlerine kapanmaktadır. Çevrelerindeki olaylara dayanma kapasiteleri yetersiz kaldığında ve uyumda güçlük yaşadıklarında o toplumun en acınacak, zavallı insanları olurlar.

B KAN GRUBU

Güvenilir kişiler olmaları sebebiyle kolay arkadaş edinirler. Kendileri rahat hissettikçe, duygularını ve hislerini kimseye göstermekten hoşlanmazlar. Bu insanlar, genellikle yaratıcı ve hızlı karar vericidirler. Emir alma konusunda iyi sayılmazlar. Yaptıkları her şeyin en iyisi olmak için çok güçlü istekleri nedeniyle mükemmelliyetçidirler. Fazla mükemmelliyetçi olmaları nedeniyle A grubundaki kişiler gibi, bu insanlar da çoklu görevde iyi olmayabilirler. Düzenli yaşamayı pek beceremeyen, daha az kararlılık gösteren bir yapıya sahiptirler. Biyolojik olarak öteki kan guruplarına göre oldukça fazla duyarlı bir kişilik sergilerler. İradelerine sahiptirler; düzenli ve sistemli olmayı iyi bilirler. Egemen bir yaradılış özellikleri vardır ve yönetmek onlar için vardır. Kendi fikirleri önemlidir ve kimseden etkilenmezler. Empati yetenekleri gelişmiştir. Otoriter yapıları ile seçtikleri mesleklerde genelde askerlik, yöneticilik gibi işler yaparlar.

AB KAN GRUBU

Sinirli ve hassas A grubu ile dengeli B grubu karmasıdır. Bu yüzden çok fazla karmaşık bir karaktere sahiptirler. Diğer üç grubun özelliklerinden azar azar almıştır. Kararsız, sinirli, kaprisli, dengesiz, disipline olmakta zorlanan bir kişilik yapıları vardır. Mantıklı düşünmeyi bilirler, çevreleri onlar için önemlidir ve sosyal olmayı severler. Ayrıntıya takılmazlar. İlginç ve en çekici kan grubudur. En yeni kan grubu olmaları özelliklerine de yansır. Dünya nüfusunda %5’lik kısmı oluştururlar.Bu kan grubundaki insanlar, tıpkı kan grupları gibi A ve B kişilik tiplerinin bir karışımı olarak ortaya çıkar. Bu insanlar daha karmaşık bir kişilik yapısına sahiptir. Bu nedenle bazı durumlarda A gibi utangaç, B tipi gibi dışa dönük yapıya sahip olabilirler. Gerçek kişiliklerinin yabancılardan uzak tutmaya çalıştıkları için dışarıdan birçok kişinin karmaşık bir yapıya sahip olduğuna dair bir değerlendirme yapılır. Kolayca arkadaş olabilme yeteneğine sahip olsalar da stresle baş etme konusunda zayıf olabilirler. AB insanları, aynı zamanda başkalarıyla ilgilenirken çok dikkatli ve empatiktir. Bu insanlar, ayrıca anatilik ve mantıksal becerilerde ileridedir.

0 KAN GRUBU

Cüretkar, dışa dönük ve hevesli olan kişiler olarak tanımlanan bu kan grubuna sahip kişiler, kendileri için yüksek standartlar belirleme alışkanlıklarına sahiptirler. Bu insanlar, mükemmel liderlik özelliklerine sahiptir ve küçük şeyler onları rahatsız etmez. Bu da diğer insanlara, özellikle de A tipi gruplarına göre bu bencil görünmelerine neden olabilir. 0 kan gurubunun özellikleri saymakla bitmez. Güçlü, dayanıklı, özgüveni yüksek, cesaretli ve iyimser insanlardır. İçine bulundukları ortama adeta bir bukalemun gibi iyi uyum sağlarlar. Hayattan keyif almayı bilen, dünya nimetlerinden en iyi biçimde faydalanırlar. Hayatı ciddiye almaz, onu bir melodi gibiymişçesine kavrar ve yaşarlar. Modaya, havaya ve zamana uyumda problem yaşamazlar. İnsanlarla iletişimleri çok kuvvetlidir. Olumlu ilişkiler kurmada üzerlerine kimse yoktur. Kendilerine verilen olanakları sonuna dek kullanırlar. Amaçlarına kolaylıkla, fazla çaba göstermeden ulaşırlar. Sivri ve uç fikirleri, eğilimleri yoktur. Sağlıklı bir bünyeye sahiptirler. Liderlik özellikleri ve başarı için gerekli güdüye sahip olmak 0 grubu insanlarının anahtar özelliklerindendir.  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.