Hava Durumu

Bursa'nın 20 günlük suyu kaldı!

Bursa’nın içme suyu ihtiyacının karşılandığı iki barajdan biri olan Nilüfer Barajı, bölgenin beklenen yağışları almaması nedeniyle tamamen kururdu.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2023 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2023 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Bursa'nın 20 günlük suyu kaldı!

Bursa'da barajların doluluk oranı yüzde 24 olurken, Nilüfer Barajı’nda ise neredeyse su kalmadı. Nilüfer Çayı üzerinde kurulan ve 2007 yılından bu yana hizmet veren, yıllık 60 milyon metreküp su kapasiteli baraj, son dönemdeki mevsimsel kuraklıktan olumsuz etkilendi.


Türkiye, deprem yaralarını sarmaya çalışırken, bir tehlike daha baş gösterdi. Bu kez oklar, kuraklığı işaret ediyor...
Ocak ayında yüzde 4 ölçülen barajın ortalama su seviyesi, bu ayın ilk günlerinde iyice azalarak 18 Şubat'ta sıfıra düştü.


Bölgenin uzun süredir yağış almaması nedeniyle 1,47 kilometrekarelik barajda su kalmadı. Kuraklık sebebiyle Bursa Büyükşehir Belediyesi vatandaşlara suyu tasarruflu kullanın çağrısı yaptı.


Sedat Güler; Yazın su sıkıntısı ve kuraklık bekliyoruz
Geçen yıl aynı dönemde Doğancı Barajı'ndaki doluluk oranı yüzde 43, Nilüfer Barajı'nda ise yüzde 24 seviyesindeydi. Su seviyesi sıfıra inen Nilüfer Barajında incelemelerde bulunan Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği (DOĞADER) Başkanı Sedat Güler, "Bu mevsimde dolu olması gereken Nilüfer Barajı maalesef boş. Bu yıl yeterli yağışların olmaması sebebiyle kış ayında dolması gereken baraj boş kaldı. Bu yıl su sıkıntısı bizi bekliyor. Uludağ da yeterli yağış almadı. Bu zamana kadar yağan karların erimesi ile beraber biraz rahatlık sağlasa da önümüzdeki yaz su sıkıntısı bizi bekliyor. Tüm Bursalıların bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Sularımızı tasarruflu kullanalım" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.