Hava Durumu

#Nacigörür

Medya Haber - Haberler, Son Dakika ve Gündem Gelişmeleri, Sağlık, Ekonomi, Siyaset, Yerel, Ulusal ve Global Anlık Haberler - Nacigörür haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Nacigörür haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Prof.Dr.Naci Görür" Sırada Adana ve KKTC var" dedi..! Haber

Prof.Dr.Naci Görür" Sırada Adana ve KKTC var" dedi..!

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş depremlerinin ardından sosyal medyada Hatay ve Adana için uyarmıştı.Görür, başta olmak üzere deprem uzmanlarından peş peşe açıklamalar geldi. Prof. Dr. Naci Görür, "Beklediğimiz depremdi" deyip deprem beklediği yeni şehri açıkladı. Prof. Dr. Okan Tüysüz de, "Bu tetiklenen bir deprem, bu artçı bir deprem değil." diye konuştu. Görür, yeni açıklamasında ise "Adana ve Kıbrıs’ta da dikkatli olmamız gerekir. Malatya, Ovacık ve Nazimiye-Karakoçan fayları üzerinde de benzer nedenlerle dikkatli olmalıyız" dedi. Hatay'da akşam saatlerinde Defne ilçesinde 6.4, Samandağ ilçesinde ise 5.8 büyüklüğünde deprem yaşandı. Kısa süre arayla yaşanan depremler, vatandaşları sokağa döktü. Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılmayan çok sayıda bina yıkılırken, enkazlardan çığlık sesleri yükseliyor. İşte panik yaratan depremler sonrası uzmanların açıklamalarından satır başları:  Sırada Adana ve Kıbrıs depremi var  Prof. Dr. Naci Görür: Biz Adana ve Hatay'ı uyarmıştık zaten. Beklediğimiz depremdi. Zamanını bilmiyorduk tabii ki ama bu bölgeye dikkat edin dedik. Ben şu anda daha büyük deprem beklemiyorum. Bir Adana kaldı. Adana'da da bu deprem gerçekleşirse, Doğu Anadolu fayı büyük ölçüde enerjisini boşaltmış olacak. Bingöl'e kadar olan kısımda, Hatay ve Kahramanmaraş'ta daha büyük bir deprem beklemiyorum. Biz Kıbrıs'ta da bu depremlerden sonra hareketlilik olabileceğini düşünüyoruz. Özellikle kuzey tarafta hareketlenme olmuş olabilir. Özellikle Adana ve Kıbrıs arasında bir deprem meydana gelirse, Doğu Anadolu fayı uykuya geçebilir. Prof. Dr. Tüysüz: bu bölgelere dikkat edin  Yerbilimci Prof. Dr. Okan Tüysüz: Bu tetiklenen bir deprem bu artçı bir deprem değil. Antakya'nın içerisinden Akdeniz'e bir fay var. Avrupa Sismoloji Ajansı bunu 6.6 olarak veriyor. Kırılan fayın stres biriktiren yeriydi. Göksun-Savrun Fayı yine deprem oluşturabilecek bir bölge. Orada birkaç bin yılda bir deprem oluyor ama dengeler büyük ölçüde değişti. 6 Şubat’ta olan depremin kuzeyi. Bingöl-Palu bölgesi de stres biriken ve tetikleme olacak olan bölgeler. Bu bölgelerde dikkatli olmak gerekiyor. 6.4 yüzeye çıkan ve yüzey kırığı yaratan bir faydır. Antakya-Samandağ'da arasında bu büyüklükte bir tane daha olabilir."

45 il ve 110 ilçe fay üstünde !. Haber

45 il ve 110 ilçe fay üstünde !.

NİĞDE EN AZ RİSKLİ İLLER ARASINDA YER ALIYOR  MTA tarafından güncellenmiş haritaya göre, Türkiye'de 485 diri fay bulunuyor. Fay üstünde 45 il ve 110 ilçe yer alıyor. Birinci derece risk taşıyan iller: İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt. İkinci derece risk taşıyan iller Tekirdağ, İstanbul (1 ve 2. Bölge), Bitlis, Maraş, Van, Adıyaman, Şırnak başta olmak üzere, Zonguldak, Tekirdağ, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı ve Çorum. Üçüncü derece risk taşıyan iller Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu'yu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Urfa, Mardin, Kilis, Adana, Antep'in de bazı bölgeleri ve Maraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir. En az riskli iller Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman. Haritaya göre; fay hattı üstünde yer alan iller ve ilçeler şöyle: Adıyaman- Gölbaşı Afyon- Çay, Dinar, Kızılören, Sandıklı Ankara- Şereflikoçhisar Antalya- Demre Aydın- Bozdoğan, Germencik, İncirliova, Koçarlı, Köşk, Kuşadası, Nazilli, Söke, Sultanhisar, Yenipazar Balıkkesir- Gönen, Manyaz Batman-Kozluk Düzce- Çilimli, Cumayeri, Gölyaka, Gümüşova, Kaynaşlı Elazığ- Palu, Sivrice Erzincan- Üzümlü Eskişehir- İnönü Antep - İslahiye Hakkari- Şemdinli Hatay- Erzin, Hassa, Kırıkhan, Payas Isparta- Eğirdir, Senirkent, Uluborlu İzmir- Kemalpaşa, Seferihisar, Tire Maraş- Nurhak, Türkoğlu Kayseri- Talas, Yeşilhisar Kırıkkale- Keskin Kırşehir- Akpınar, Mucur Kocaeli- Başiskele, Derince, Gölcük, Kartepe Konya- Akşehir, Altınekin, Doğanhisar, Ilgın Kütahya- Gediz, Simav Malatya- Akçadağ Manisa- Ahmetli, Alaşehir, Gölmarmara, Kırkağaç, Salihli, Sarıgöl, Soma, Turgutlu Mersin- Çamlıyayla, Mut Muğla- Menteşe, Milas Muş- Korkut, Varto Niğde- Altunhisar, Bor Osmaniye- Düziçi, Toprakkale Sakarya- Akyazı, Arifiye, Ferizli, Hendek, Karapürçek, Sapanca Urfa-Bozova Siirt- Eruh Şırnak- Beytüşşebap Sivas- Altınyayla, Yıldızeli Tokat- Niksar, Pazar, Reşadiye Van- Çaldıran, Özalp Yalova- Altınova, Çınarcık Kaynak MTA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.