Hava Durumu

#Halilibrahimyaşar

Medya Haber - Haberler, Son Dakika ve Gündem Gelişmeleri, Sağlık, Ekonomi, Siyaset, Yerel, Ulusal ve Global Anlık Haberler - Halilibrahimyaşar haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Halilibrahimyaşar haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Uygulamalı modern tarım mahsülleri öğrencilerin elinde yeşerdi !. Haber

Uygulamalı modern tarım mahsülleri öğrencilerin elinde yeşerdi !.

İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar öğrencileri ziyaret etti  Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar Yeşilgölcük Şehit Recep Tektaş Çok Programlı Anadolu Lisesini ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor Projesi  Yeşilgölcük Beldesinde öğrenciler okul serasında ürün yetiştiriyor. Yetişen ürünler de öğrenci aileleri ve belde sakinlerine hediye ediliyor. Okul serasında öğrencileri ziyaret eden Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, “Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında yapılan protokol ile okulumuzda alanında Doktora ve Yüksek Lisans yapmış 3 adet Yüksek Ziraat Mühendisi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce görevlendirdiğimiz 1 adet Tarımsal Genetik Mühendisi ile dersler müfredat doğrultusunda uygulamalı olarak 4 adet sera ve bir adet tarlada yürütülmektedir. Okul uygulama tarlamızda münavebeye uygun olarak yonca, buğday yetiştirilmiş bu eğitim-öğretim yılında 4'lü karışım yem bitkisi ekilmiş hasat edilmesinin devamında da eğitim-öğretim yılı bitmeden ikinci ürün olarak mısır slajı ekilecektir. Yapılan eğitimler ile öğrenciler toprağa uygun bitki çeşit seçimlerini yaparak doğru toprak işleme, su kaynaklarının uygun sulama sistemleri ile bitki ihtiyaçlarını karşılayacak kadar yeterli ve kontrollü olarak kullanımı, gerek iyi tarım gerekse organik tarıma önem vererek yeterli ve gerektiği kadar gübreleme yapmak suretiyle hastalık ve zararlılara karşı bilinçli olarak bitki koruma ürünleri kullanıp verim ve kaliteyi arttırmak ve ülke ekonomisine katkı sağlamayı öğrenmiş olacaklardır.” dedi.

Terkedilmiş okullar yaşam merkezine dönüştü !.. Haber

Terkedilmiş okullar yaşam merkezine dönüştü !..

NİĞDE’DE KÖY YAŞAM MERKEZLERİ KÖYLERİMİZİN HAYAT BULDUĞU MEKANLAR HALİNE GELDİ  Yeşilburç Köy Yaşam Merkezini ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim YAŞAR köyde yaşayan vatandaşlar ve okul öncesi öğrencileri ile bir araya geldi. Köylülerle ve öğrencilerle bir süre sohbet eden İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ana sınıfı öğrencileri ile boyama etkinliği yaptı.  İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, “Öğrencisi bulunmadığı için kapalı olan köy okullarımızı inceledik. Durumu müsait olan okullarımızı gerekli onarım ve tefrişatını yaparak Köy Yaşam Merkezi olarak açtık. Niğde genelinde şuan 14 Köy Yaşam Merkezimiz bulunmaktadır. Bu merkezlerimizde hem kurslar düzenliyoruz hem de okul öncesi eğitimi yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında ana sınıfları açıyoruz. Köylerde yaşayan vatandaşlarımız bu merkezlerimizden son derece memnunlar. Halk Eğitimi Merkezimiz tarafından köyde yaşayan vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda ücretsiz kursları yapılan planlamalar doğrultusunda peyderpey açmaya devam etmekteyiz. Son yıllarda yaşadığımız köyden kente göç ile köylerimiz maalesef çok nüfus kaybı yaşadı. Öğrenci azlığı nedeniyle kapanarak atıl durumda bulunan köy okullarımız Köy Yaşam Merkezleri ile canlanmış oluyor. Köylerimizde köyün bir merkezi haline gelen okullarımız vatandaşlarımıza eskiden olduğu gibi yine hizmet etmeye devam ediyor. Köy Yaşam Merkezi bulunan köy sayımızın giderek artacağına inanıyorum. Ben ilimiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, emeği geçen mesai arkadaşlarıma ve muhtarlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.