Hava Durumu

Uygulamalı modern tarım mahsülleri öğrencilerin elinde yeşerdi !.

Yeşilgölcük Şehit Recep Tektaş Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri okul bahçesinde modern tarımı uygulamalı öğreniyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2023 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2023 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Uygulamalı modern tarım mahsülleri öğrencilerin elinde yeşerdi !.

İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar öğrencileri ziyaret etti 

Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar Yeşilgölcük Şehit Recep Tektaş Çok Programlı Anadolu Lisesini ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor Projesi 

Yeşilgölcük Beldesinde öğrenciler okul serasında ürün yetiştiriyor. Yetişen ürünler de öğrenci aileleri ve belde sakinlerine hediye ediliyor. Okul serasında öğrencileri ziyaret eden Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, “Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında yapılan protokol ile okulumuzda alanında Doktora ve Yüksek Lisans yapmış 3 adet Yüksek Ziraat Mühendisi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce görevlendirdiğimiz 1 adet Tarımsal Genetik Mühendisi ile dersler müfredat doğrultusunda uygulamalı olarak 4 adet sera ve bir adet tarlada yürütülmektedir. Okul uygulama tarlamızda münavebeye uygun olarak yonca, buğday yetiştirilmiş bu eğitim-öğretim yılında 4'lü karışım yem bitkisi ekilmiş hasat edilmesinin devamında da eğitim-öğretim yılı bitmeden ikinci ürün olarak mısır slajı ekilecektir. Yapılan eğitimler ile öğrenciler toprağa uygun bitki çeşit seçimlerini yaparak doğru toprak işleme, su kaynaklarının uygun sulama sistemleri ile bitki ihtiyaçlarını karşılayacak kadar yeterli ve kontrollü olarak kullanımı, gerek iyi tarım gerekse organik tarıma önem vererek yeterli ve gerektiği kadar gübreleme yapmak suretiyle hastalık ve zararlılara karşı bilinçli olarak bitki koruma ürünleri kullanıp verim ve kaliteyi arttırmak ve ülke ekonomisine katkı sağlamayı öğrenmiş olacaklardır.” dedi.  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.