Hava Durumu

Üniversitelerde hibrit eğitim bugün başlıyor!

Üniversitelerde 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemine mahsus olmak üzere bugün hibrit eğitime başlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2023 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2023 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Üniversitelerde hibrit eğitim bugün başlıyor!

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), üniversitelerde uzaktan eğitimin yanı sıra isteyen öğrencilere devam şartı olmadan yüz yüze eğitim imkanının sunulacağı hibrit eğitim, bugünden itibaren farklı modellerle hayata geçirilmeye başlanacak. Bazı üniversiteler, yüz yüze eğitimi devam ettirirken sınıflara kurdukları teknolojik alt yapı sayesinde eş zamanlı çevrim içi dersler de verebilecek.

ARA SINAVLAR ÇEVRİM İÇİ YAPILACAK

Üniversitelerde bahar dönemindeki ara sınavlar, uzaktan öğretim yöntemleriyle çevrim içi yapılacak.

NÖHÜ HİBRİT EĞİTİME GEÇİYOR MU?

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörlüğü hibrit eğitim ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise şu ifadelere yer verdi; “Değerli öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımız, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) ders ve sınavların uzaktan (çevrim içi), yüz yüze ve hibrit olarak yürütülmesine ilişkin yaptığı yeni açıklama bağlamında Üniversitemizdeki eğitim öğretim sürecinin nasıl sürdürüleceğine ilişkin değerlendirmeler. Öğrencilerimizin Önemli bir kısmının deprem bölgelerinde ikamet etmesi ve depremzedelerimizin yurtlarımızda misafir edilmesi nedeniyle titizlikle devam etmektedir. Bu kapsamda Üniversitemizin tüm akademik birimleri tarafından barınma ve öğretime katılma süreçlerinde yaşanabilecek olası mağduriyetlerin önüne geçmek için hassasiyetle çalışılmaktadır.

Rektörlüğümüz tarafından en kısa zamanda yapılacak ikinci bir duyuruya kadar, tüm birimlerimizdeki dersler (istisna olan bölüm/programlar ile dersler hariç) daha önce yapılan açıklamada belirtildiği şekilde yürütülecek; ara sınavlar ise çevrim içi yapılacaktır.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.