Hava Durumu

Son yılların en kurak kışı yaşanıyor !.

Barajların aktif doluluk oranının yüzde 30'un altına düştüğünü belirten Ziraat Odaları Birliği Başkanı Bayraktar, Tarımda kış kuraklığı riskine değindi. 

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2023 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2023 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Son yılların en kurak kışı yaşanıyor !.

Son 3 ayda geçen yıla göre yüzde 29 azalma var 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar; "Son 3 ayda geçen yıla göre yüzde 29 azalma yaşandı. Türkiye kuraklık riski ile karşı karşıya. Yeterli sulama yapılamaması durumunda bir çok üründe verim kaybı yaşanabilir. Üretici daha az su isteyen ürünlere yönelecekdir. Şeker pancar gibi çok su isteyen ürünlerde sorun yaşanabilir." dedi. 
Bilinçsiz su tüketilmesinin önlenmesi gerektiğine değinen Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemşi Bayraktar, Atıl vaziyette bulunan sulama sistemlerinin yenilenmesi gerektiğini belirtti. 

İç Anadolu Bölgesi risk altında 

"Ege ve Marmara Bölgeleri yağışla rahatladı, yağış almayan İç Anadolu Bölgesinde ise kuraklık riski devam ediyor" şeklinde konuşan Bayraktar; "2022-2023 tarımsal üretim döneminin; verimli geçmesi için yağış almayan tüm bölgelerimizde en kısa zamanda yeterli yağışın alınarak, çiftçilerimizin bol kazanç sağladığı, kalite ve rekoltenin düşmediği bir yıl olarak tamamlanmasını temenni ediyorum.” dedi. 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemşi Bayraktar'ın açıklama metni; 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.