Hava Durumu

Sesli mesajlar yazıya dönüşüyor!..

WhatsApp, yeni bir özelliği daha kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmak için devreye almaya hazırlanıyor. Yeni özellikle sesler metne dönüştürülürken, kullanıcılar sesli mesajlar içerisinde arama da yaparak aradıklarına ulaşabilecek.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2023 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2023 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Sesli mesajlar yazıya dönüşüyor!..

Dünya çapında yaklaşık 2 milyarı aşkın kullanıcıya sahip olan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, çok yakında yeni bir özellikle karşımıza çıkacak.
Sesli mesaj uygulamasını daha iyi bir hale getirmek için kolları sıvayan geliştiriciler, uygulamanın yeni beta sürümü 23.03.73'te; sesli mesajların otomatik metne dönüştürülmesi özelliğini kullanıma açtı. 
Bu özellik, istenmeyen durumlarda da kapatabiliyor. Bu özellik sayesinde WhatsApp kullanıcıları, kendilerine gelen sesli mesajları dinleyemeyecekleri durumlarda metne dönüştürebilecek. Bu sayede WhatsApp içinde yapılan aramalarda sadece metinler değil, sesli mesajlar da taranabilecek. Kullanıcılar, sesli mesajlar içerisinde yer alan kelimeleri de arama yaparak bulabilecek.
Özelliği kullanmak istemeyen kullanıcılar, Ayarlar > Sohbetler > Sesli Mesaj Deşifreleri kısmından özelliği devre dışı bırakabilecekler.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.