Hava Durumu

Seçimler ertelenecek mi ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bülent Arınç'ın seçimlerin ertelenmesine yönelik çıkışına tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2023 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2023 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Seçimler ertelenecek mi ?

"Savaş haricinde ertelenemez" 

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılması planlanan seçimler için tartışmalar başladı. Ülkemizi sarsan ve dünya gündemini değiştiren depremle ilgili olarak seçimlerin de erteleneceği söylentileri üzerine açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu; "Seçimler ertelenemez" dedi. 

"Seçimler ertelenemez"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi; "Seçimler ertelenemez. Anayasa çok açık. Ancak savaş halinde seçim ertelenebiliyor. Savaş olmadığına göre seçim ertelenemez. Hiç kimse Anayasa'nın, yasaların dışında gerekçeler uydurarak kendisine özgü bir hukuk normu oluşturamaz. Anayasa var. 'Türkiye hukuk devletidir' diyorsak yapılamaz. Demokrasilerde böyle bir anlayış yoktur. Kabile devletlerinde bile bu olmaz. Kaldı ki Anayasa hiçbir yoruma yer vermeyecek kadar gayet açıktır. Yine Anayasa'da; hiç kimseye, sınıfa, zümreye imtiyaz tanınamaz diye bir madde de var.

Bakın, büyük bir deprem oldu, farkındayız. Göç hareketleri var, farkındayız. Ancak bugünkü teknolojik imkanlarla bu sorunlar kolaylıkla aşılabilir.

Bir kere herkesin bir T.C. numarası var. Yüksek Seçim Kurulu'nda herkesin kimlik bilgileri bulunuyor. Adres değişikliklerini de kolaylıkla saptamak mümkün. Seçim tarihi netleştiğinde YSK oturur çalışır, bütün bunları düzenler, seçmen listelerini oluşturur.

14 Mayıs’ta olacaksa üç ay, 18 Haziran’da, zamanında yapılacaksa dört aydan fazla zaman var. Bu süre içinde YSK görevini aksatmadan rahatlıkla yapabilir.

Yapılması gereken, ister erken seçim olarak 14 Mayıs, ister zamanında 18 Haziran olsun, ivedilikle seçim tarihinin belirlenmesidir. Seçimden kaçmanın hiç kimseye bir yararı yoktur. Ancak zararını tüm ülke çekecektir."

Bülent Arınç yaptığı açıklamasında depremler nedeniyle seçimlerin yapılamayacağını ertelenmesi gerektiğini söylemişti. 

Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklama gelmedi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.