Hava Durumu

NÖHÜ'de “Arıcılıkta Yeni Yaklaşımlar Eğitimi Kursu” düzenlendi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde, Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi, Ahiler Kalkınma Ajansı, Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Niğde İli Arı Yetiştiricileri Birliği iş birliğiyle “Arıcılıkta Yeni Yaklaşımlar Eğitimi Kursu” düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2024 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2024 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
NÖHÜ'de “Arıcılıkta Yeni Yaklaşımlar Eğitimi Kursu” düzenlendi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen eğitimin açılışına Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nafiz Tok ve Prof. Dr. Ersin Aydın, Ahiler Kalkınma Ajansı Niğde Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mithat Akgün, Niğde İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Ünal, Niğde TKDK İrtibat Ofisi Uzmanı Mustafa Özkan, arı yetiştiricileri, üniversitenin akademik ve idari kadrosuyla öğrenciler katıldı.
Eğitimde konuşma yapan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nafiz Tok; “Bu bölge için tarım ve hayvancılık bölgesel kalkınmanın çok önemli bir boyutunu oluşturuyor. Buna uygun olarak Üniversitemiz de öncelikli araştırma alanlarından biri olarak tarım ve gıdayı seçmiş bulunuyor. İsabetli bir seçim. Hem bu çerçevede araştırma faaliyetlerimizi yürütüyoruz hem de toplumsal sorumluluk anlayışı kapsamında toplumsal katkı faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu eğitim de bu çerçevede düşünülebilir.” dedi.
Tarım alanında uzman akademisyenlerin vereceği eğitimler, üniversitenin Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde üç gün sürecek ve bölgedeki arı yetiştiricilerine verimli arıcılık uygulamaları eğitimleri verilecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.